Közös oktatási kezdeményezést indított a Kaspersky Lab és az ISA

forrás: Prím Online, 2015. június 11. 11:24

A Kaspersky Lab és az International Society of Automation (ISA) bejelentették közös oktatási kezdeményezésüket, melynek célja az ipari automatizálási berendezéseket üzemeltetők figyelmének felhívása a kiberfenyegetésekre. Az ISA képzési program részét képezi a Kaspersky Industrial Protection Simulation üzleti képzés is.

A kritikus infrastruktúra kiberbiztonságának fontosságát nem lehet lebecsülni, különösen a mai automatizált világunkban, ahol az olyan esetek, mint a BlackEnergy2 malware terjedése mára rendszeresen előforduló probléma. Az automatizált gyártósorok kibertámadásokkal szembeni sebezhetőségének bizonyítéka egy mostanában történt olyan malware incidens, amely fizikai károkat okozott egy európai üzemben.

 

A Kaspersky Security Network statisztikái alapján, 2014 végére átlagosan havi 13 ezer olyan eset fordult elő, amikor rosszindulatú kóddal fertőződtek meg az automatikus folyamatirányító rendszereket irányító gépek, ezáltal komoly károkat okozva számtalan cégnek. Azonban fontos, hogy felhívják az automatizálási berendezéseket üzemeltetők figyelmét a kiberfenyegetésekre, így a Kaspersky egy közös oktatási kezdeményezést indított az ISA-val.

 


Dalton Wilson, az ISA oktatással és hitelesítéssel kapcsolatos szolgáltatásainak igazgatója szerint a Kaspersky Lab által fejlesztett képzés a hallgatóságot egy egyedi környezetbe helyezi, lehetővé téve a kritikus infrastruktúrákat érintő kibertámadásokkal kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok valós megismerését. Továbbá, mind az IT szakemberek speciális igényeinek, mind a mérnököknek és felsővezetőknek is eleget tesz, akik sokszor nem látják a szükségességét, hogy különleges intézkedéseket tegyenek a biztonság érdekében. Bízunk benne, hogy a valós tapasztalat és az interaktív szimuláció növeli a jövőbeni képzési kínálatunkat.

 

A szimuláció egy körökre osztott stratégiai játék, ahol a résztvevőkön múlik a virtuális,  kiritkus infrastruktúra zavartalan, megszakítás nélküli működése. A gyakorlat végső célja, hogy biztosítsa a tartós és nyereséges üzemeltetést, az egyre több számítógépes támadás ellenére is.

 

Vyacheslav Borilin, a Kaspersky Lab üzletfejlesztési menedzsere elmondta, hogy a kritikus infrastruktúra tulajdonosok gyakorlatias emberek, akik nem szokták meg, hogy magától értetődőnek tekintsenek dolgokat. Ezért fejlesztettük ki a Kaspersky Industrial Protection Simulation programot, amely érzékelteti, hogyan lehet biztosítani a technológiai folyamatok biztonságát, ami nem csak az IT biztonsági személyzet részére fontos, hanem az egész cég pénzügyi stabilitása szempontjából is meghatározó. Az ISA értéke és tevékenysége az automatizálási területen felbecsülhetetlen, hiszen ez a szervezet befolyásolja mérnökök millióit, mind a már meglévő szabványok és ismeretek terén, mind az automatizálással kapcsolatban, beleértve a kiberbiztonság új területeit is. Emiatt különösen örülünk, hogy az ISA a partnerünk.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás