Támadás érte a Kaspersky Labot

Vértes Judit, 2015. június 12. 11:21

A Kaspersky Lab nemrég észlelt és semlegesített egy jól tervezett, szofisztikált támadást a saját hálózata ellen, ami azt mutatja, hogy a legjobban felkészült szakembereket is érheti hackertámadás.

Megtámadták a Kaspersky Labot. Az alapító elnök, Eugene Kaspersky elmondta, véleménye szerint a támadást egy kormányzati hátterű csoport hajtotta végre. A támadók által keresett adatokból ítélve ipari kémkedésről lehetett szó.

 

A vállalat elmondta, a támadás során nem jutottak hozzá a felhasználók adataihoz. A cég kutatási és fejlesztési eredményeit keresték. A vállalat termékei és szolgáltatásai közül egy sem sérült meg. Ez jó hír a felhasználóknak, de hosszútávon veszélyes lehet a cégre nézve. 
 

 

A Kaspersky által fejlesztett termékek forráskódja és szellemi tulajdonának birtoklása a hackerek számára igazi kincs a malware-ek fejlesztésénél. Bár a kódok hamar elavulttá válnak, így ez a feltételezés sem nagyon valószínű. 

 

A Kaspersky elmondta, hogy a támadásnál használt Duqu 2.0 malware igen jól kidolgozott, és rendkívül fejlett. A RAM-ban marad, három, előre nem meghatározott napon lép működésbe, és megpróbál nem hagyni nyomot a merevlemezen. A fejlesztéséhez valószínűleg több millió dollárra volt szükség.

 

Forrás: techspot

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

5 tipp a digitális útonállók elkerülésére

A legtöbb vállalatnál napjaink slágertémájának számít a digitális átalakulás, mivel a modern megoldások segítségével a szervezetek jobb termékeket és szolgáltatásokat kínálhatnak ügyfeleiknek. Ez azonban biztonsági kockázatokat is felvet, hiszen a digitális térben a támadási felület is nagyobb a kiberbűnözők számára. A Micro Focus szakértői bemutatják azt az öt lépést, amelyek segítségével a szervezetek jelentősen csökkenthetik a digitális átállással járó veszélyek számát.  

2019. szeptember 15. 08:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás