Támadás érte a Kaspersky Labot

Vértes Judit, 2015. június 12. 11:21

A Kaspersky Lab nemrég észlelt és semlegesített egy jól tervezett, szofisztikált támadást a saját hálózata ellen, ami azt mutatja, hogy a legjobban felkészült szakembereket is érheti hackertámadás.

Megtámadták a Kaspersky Labot. Az alapító elnök, Eugene Kaspersky elmondta, véleménye szerint a támadást egy kormányzati hátterű csoport hajtotta végre. A támadók által keresett adatokból ítélve ipari kémkedésről lehetett szó.

 

A vállalat elmondta, a támadás során nem jutottak hozzá a felhasználók adataihoz. A cég kutatási és fejlesztési eredményeit keresték. A vállalat termékei és szolgáltatásai közül egy sem sérült meg. Ez jó hír a felhasználóknak, de hosszútávon veszélyes lehet a cégre nézve. 
 

 

A Kaspersky által fejlesztett termékek forráskódja és szellemi tulajdonának birtoklása a hackerek számára igazi kincs a malware-ek fejlesztésénél. Bár a kódok hamar elavulttá válnak, így ez a feltételezés sem nagyon valószínű. 

 

A Kaspersky elmondta, hogy a támadásnál használt Duqu 2.0 malware igen jól kidolgozott, és rendkívül fejlett. A RAM-ban marad, három, előre nem meghatározott napon lép működésbe, és megpróbál nem hagyni nyomot a merevlemezen. A fejlesztéséhez valószínűleg több millió dollárra volt szükség.

 

Forrás: techspot

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48