A játékok szolgálatában alkotta meg az LG új 4K UHD monitorát

forrás: Prím Online, 2015. június 15. 14:31

Az LG új szintre emeli a számítógépes játékok adta élményeket az LG 4K ULTRA HD monitorával (27MU67 számú modell). Az új kijelző még ebben a hónapban, júniusban jelenik meg a kiemelt piacokon.

Új, 4K UHD moitort mutatott be az LG, kifejezetten a játékosokra fókuszálva. A készüléket a gyártó arra fejlesztette, hogy megfeleljen a grafikailag igényes, gyors akciókat követő képi igényeknek a mai kornak megfelelő 4K felbontású valós idejű stratégiai (RTS), illetve a belső nézetű lövöldözős (FPS) játékok használatakor. A monitor támogatja az AMD FreeSync technológiáját, 40–60 Hz-es képfrissítési tartományban.

 

A FreeSync megszünteti a képtörést, amely akkor fordulhat elő, amikor a monitor és a videokártya nincs szinkronban. A technológia képkockák kiesése nélküli, folytonos mozgás-megjelenítéssel biztosítja a legfolyamatosabb és leggördülékenyebb játékélményt. Az eredmény sima, akadálymentes játék, folyamatos mozgással, a képkockák sebességének csökkenése nélkül.

Az LG 27MU67 In-Plane Switching (IPS) panel mellett Dynamic Action Sync (DAS) módot is nyújt, így a bemeneti késleltetés 9,7 ezredmásodpercre csökkent. Mindez azt jelenti, hogy ez a készülék a mai piac egyik leggyorsabb 4K monitora. A kijelzőn a Game Mode gomb segítségével a felhasználók egyénileg állíthatják be a monitort minden egyes játékhoz. A Black Stabilizer technológia pedig világosabbá teszi a megjelenített kép sötétebb részeit, ezzel segít felderíteni azokat a területeket, ahol különféle tárgyak vagy ellenségek rejtőzhetnek a játék során. Mi több, a Flicker Safe funkciónak (villódzásmentes háttérvilágítás) köszönhetően kevésbé veszi igénybe a szemet még maratoni hosszúságú játék vagy számítógépes munka során is.
 


A játékosoknak szánt funkciói mellett, a 4K Ultra HD felbontásnak köszönhetően a 27MU67 tisztább, élesebb és részletesebb képet biztosít. A kijelző speciális, 4K IPS paneljének színvisszaadása kiváló, széles betekintési szöggel rendelkezik és lefedi az sRGB-színtér több mint 99 százalékát. Az LG legújabb monitorja a gyári kalibráció mellett lehetőséget ad az előre beállított gyári üzemmódok használatára, illetve található benne HDMI 2.0 bemenet, amely támogatja a 60Hz-es képfrissítésű 4K felbontást is.

 

Az LG 27MU67 értékesítése e hónapban indul az Egyesült Államok, Németország és Ausztrália egyes üzleteiben, Magyarországon augusztustól érhető el 169 000 forintos javasolt fogyasztói áron.

 

 

Fő paraméterek:

 

Felbontás: Ultra HD 4K (3840 x 2160)

Képarány: 16:9

Kontrasztarány: 1000:1 (Válaszidő: 5ms (GTG)

Fényerő: 300nits

Színterjedelem: 99% Adobe sRGB színtér

Színmélység: 10bit (8bit + A-FRC)

Kijelző: IPS (Betekintési szög: 178/178 fok)

Csatlakozók:

- 4K@60Hz frissítési frekvencia a 2 db HDMI 2.0 bemeneten keresztül

- HDCP 2.2

- Display Port 1.2

- Fülhallgató kimenet

- UL által tanúsított, alacsony bemeneti késleltetés 9,7ms (a DAS mód bekapcsolásával)

Funkciók

- 4-Screen Split szoftver a többfeladatos munkavégzéshez

- Játékmód (Game Mode) Black Stabilizer technológiával

- Gyári színkalibráció

- PBP (Picture-by-Picture) funkció

SUPER+ felbontás

- Flicker Safe

- Állítható állvány (magasság/elforgatható(pivot)/dönthető/elfordítható)

Fali panel (100 X 100mm)

Kulcsszavak: LG monitor 4K UHD játék grafika

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05