Premiere Szépségipari Konferencia: a megújuló ipar szolgálatában [2. rész]

Laszlo Horvath, 2015. június 16. 12:21

A megújuló ipart nemcsak a hagyományos értelemben vett technológia jelenti. A hajszobrászok is művészek, akik ugyanúgy korunk technológiai vívmányait használják a kitörésre, fejlődésre. Horváth László helyszíni beszámolójának második felvonása az orlandói Premire konferenciáról.

Tíz évet fiatalodni – három perc alatt

 

Ha pedig valaki a ráncait szeretné azonnal elveszíteni, de például a kés alá nincsen kedve menni, annak is örömhírrel szolgál a szépségbazár: a foreveryoung.center cég pillanatok alatt eltünteti a bőr hibáit, és napokig kifeszíti a bőrét az éppen sima bőrre áhítozó középkorú közönségnek. Kipróbáltam: három perc mozdulatlanság után két napig feszül az ember bőre ettől, és valóban olyan a hatás, mintha egy faceliften ment volna keresztül a paciens.

 

A marokkói meglepetés

 

Marokkó nagyon erős delegációt küldött az eseményre. Az Araglista marokkói hölgyek által kínált, a világon egyedülálló argánolaj, amit az argánfa kérgéből sajtolnak és főzéstől kezdve szépészetre is használnak (argalistamaroc.com). Másik kedvencem a Dr Mohammed Lamrini és doktortársainak sokéves labormunkája alapján elkészült Synergic olajgyártás. Az újításuk: ahelyett hogy az óriási töménységű és ezért néha veszélyes (különösen kisgyerekek számára) tömény olajak helyett ő felhígított, azonnal használható formában készítette el élete főművét, a különböző egészségügyi helyzetekre a szervezetben megbújó energiákat mozgósító szereket.(synergic-aroma.com


Másik kedvencem a katolikusok és ortodox keresztények által rendszeresen élvezett tömjén (legalábbis ami a füstjét-illatát illeti) és a bibliából jól ismert mirha kutatója, az
ancientessence.com alapítója. A hölgy az életét dedikálta annak, hogy megértse, miért is volt az aranynál is értékesebb akkoriban a napkeleti bölcsek Jézusnak dedikált ajándéka. Azt fedezte fel az orvostudományi történeti adatbázisok sokéves tanulmányozása után, hogy a tömjén és mirha csodagyógyszerként szerepeltek az ókori patikában. Könyve részletezi az ókori javas emberek és mágusok szerinti tucatnyi gyógyhatást, a belső szervek működésének javításától a szúnyogokat távol tartó (akkoriban a malária miatt – és ma is néha gyógyíthatatlan korok miatt – halálosnak is számító) csípését megelőzve. Mindenféle mesterséges anyag nélkül, csak az olaj egy cseppjének a testre kenésével.

 

Akinek nagyon megjön a kedve ettől a fényes kiállítástól, ahhoz hogy egy fodrász szalont indítson, nosza, vegyen egy kulcsra kész franchise rendszert: mysalonsuite.com mindent egy helyen megtanít, átad, árul, social média reklámtól a szakemberek kiképzéséig mindent leegyszerűsítve, pénzügyi előrejelzéssel és hitellel egybekötve. Versenytársa a salonzbeautysuites.com, amelyik talán még ötcsillagosabb megoldás a luxus szalonokat szerető befektetőknek, üzletembereknek, márványpadlóval, vízeséssel és hangulatvilágítással a masszázsgépeken pihenő vendégeknek.

 

Mindezt pedig otthon is lehet: aki nem akarja az idejét a szalonokban üldögéléssel tölteni, az otthon is felállíthat egy miniszalont. Egyetlen dobozban érkezik minden, ami kell a hajfestéktől az arcpakolási, profi termékekkel, az exitonesolutions.com jóvoltából.

 

Napolaj, ami nem ázik le a vízben sem

 

Nem próbáltam ki az idő szűkössége miatt, de nagyon meggyőzően hangzott a kizárólag organikus anyagokat felvonultató VeganicProductscom a mindennapokban hasznos, gyakorlatias kenőcs- és spraygyűjteménye. Ha valaki nem akar az elvein változtatni, és állatkísérletek, illetve állati eredetű alapanyagok nélkül is gyönyörű akar lenni, akkor nem szükséges kompromisszumot kötni, erre a niche-közönségre is kialakult nagyon jó színvonalú szépségszer gyűjtemény. Érdekes módon ezt a vegánelvekre épülő szerek nem gyengébbek, sőt néha sokkal erősebbek hatásfokukban, mint a hagyományos szépészeti anyagok. Ennek példája a beasquared.com, minek az organikus méz alapanyagú napvédő kenőcse, amelyik hat órán keresztül a bőrön marad, még a sós víz sem áztatja le olyan gyorsan, mint a megszokott napolajat. Na persze ez a termékcsalád sem a levegőből bújt elő: az alapítok 33 évet töltöttek fejlesztéssel, teszteléssel, próbálgatással.

 

Az olló meg a fésű a köbön

 

A mai amerikai high-end hajszalon az leginkább a fogyasztók vagy plasztikai sebészek orvosi szintű laborjára emlékeztet, ahol vegyészi precizitással és egy műtőbe illő géprendszerrel biztosítják be a precíz hatást. A gépek orlandói bajnoka a freestylesystems.com: szerintem meggyőzőek az űrtechnológiákat felsorakoztató lámpáik, hajszárítóik, szellőzőrendszereik. Egy igazi geek számára ennél jobb műhelyet elképzelni sem lehet szerintem – és teljesen lényegtelen, hogy ezeket a szupercsoda gépezeteket éppen a legtökéletesebb hajfestésre és frizura művészetre használják. Na persze az anyagok, amiket használnak (például a 12lanzy.com antioxidánsokkal telepumpált samponjai) ugyancsak egy kórházi kezeléssel felérő vitamincsodák. Már a gondolattól is meggyógyul és kifényesedik a vendég haja (és kedve is), csak az a zavaró, hogy olyan hatalmas a választék, hogy bonyolult pont azt megtalálni, ami a vendég stílusa, hiszen annyi organikus- és ősolajos termék fut, amit az afrikai vagy éppen európai ősökre büszke hajszobrászok “családi receptje”.

 


 

Javaslat az egészséges táplálkozás magyar szakértőinek

 

Amivel jövőre elő lehetne rukkolni (azon kívül, hogy valószínűleg a magyarországi, Szilícium völgyben is egyre népszerűbb Tappointment-nevű szépreményű, a szépségipart célzó foglalási- és naptári rendszereket mobilra lefordító és leegyszerűsítő, computerek nélkül, okostelefonon használható rendszere, aminek a sikerét nagyon remélő támogatója vagyok), az a logikusan következő egészségbarát, organikus magyar krémek, arcpakolások mellett az organikus ételek lesznek. Először a Premiere történetében meg kellene próbálni eladni a magyar mangalicát az egészséges proteinjeivel, a tokajit a gyógyászati erejével, a méhpempőt és más hungarikumokat, amiket a szépségszakma elitje remélhetőleg örömmel fogadna be egy ilyen óriási eseményen – és persze ezen túl is. Nagyon sok most már népszerű, mainstream termék született Amerikában például abból, hogy a cégalakító meglátogatott egy egzotikus, távoli országot, és kipróbált egy terméket, amibe beleszeretett. Ilyen például az olajbogyó es az avokádó összekeverésével szuperolajat előállító refinebauti.com cég, aminek az alapítója görögországi útja alapján ismerte fel, hogy ebből jó üzletet is lehetne csinálni, a Kaliforniában óriási népszerűségnek örvendő “superfood”-ból készült avokádó-olaj keveréke az évezredes gyógyhatásáról híres olajbogyó-olaj összekeverésével.

 

Mi ebből a tanulság?

 

Talán annyi, hogy már a Figarók-világa sem az ollóról, hanem a technológiáról szól. Minden eldugott sarkába a világnak beférkőzik a technológia mindenható szelleme, és megújítja, hatékonyabbá teszi a legegyszerűbb, legártatlanabb mozzanatait az életnek. És ettől mindenki jól jár (kivéve azokat, persze akik ragaszkodnak egy leköszönt világ technológia-ellenes dogmáihoz). Na de az ilyenek kihalásra vannak ítélve, még a fodrászok között is.

 

Alig várom a következő évi felhozatalt, ha át tudok ugrani a keleti partra megtanulni, hogy milyen háromdimenziós virtuális valóságot használnak majd frizura tervezésre, illetve milyen sebészeti precíziós gépek jelennek meg (a fogfehérítő rendszerek mintájára), hogy tökélyre vigyék a mindig esendő emberi kezek által sosem teljesen tökéletes hajvágást.

 

 A cikk első felét itt olvashatjátok.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Biztonságos megoldás vírustesztelésre az OnRobot grippereivel

A chessington-i egészségügyi tesztállomás kialakítását látván a PSI Technologies tudta, hogy kezében van a megoldás, amivel segíteni tud.

2020. április 14. 15:41

Már elérhetők az államilag támogatott kurzusok a Codecoolnál

A kormány által meghirdetett gazdaságvédelmi akcióterv részeként a válság által sújtott szektorokból kényszerűen kikerülők digitális átképzését 95%-ban fogja támogatni az állam, kamatmentes felnőttképzési diákhitellel segítve a tanulás ideje alatt a megélhetést. Magyarország vezető programozóiskolája, a Codecool üdvözli a kormány döntését és már kidolgozott karriertervezési és átképzési modellel várja a jelentkezőket, hogy a központi források kihasználásával néhány hónap alatt új, jövőbiztos karrierhez jussanak.

2020. április 7. 16:51

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

A koronavírus járvány okozta rendkívüli gazdasági és társadalmi helyzetben három hónapig ingyen digitális védelmet nyújt a Panda Security minden meglévő és új vállalati ügyfelének, valamint tanároknak és diákoknak világszerte. A távmunkára és az online oktatásra való hirtelen átállás komoly biztonsági kockázatot jelent megfelelő technológiai háttér nélkül. Ezért a cég több mint 30 millió meglévő felhasználója és az új belépők számára biztosít díjmentesen kibervédelmi szolgáltatásokat az online támadásokkal szemben. A kezdeményezéssel a társaság célja, hogy a vállalkozások és az oktatási intézmények biztonsággal munkatársaikra és alaptevékenységükre koncentrálhassanak.

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

Az ország összes iskolájában múlt hétfőn digitális oktatás kezdődött. Ez azt jelenti, hogy a gyerekeknek és a tanároknak sok esetben kapkodva, pár óra alatt kell megismerkedniük rengeteg platformmal, letölteni mindeddig ismeretlen programokat, felkészülten állniuk a virtuális világ kihívásai elé. Ez sokszor nem könnyű, főleg hogy a szülők nem tudják ezekben a napokban teljes figyelmükkel a gyerekek internetes tevékenységén tartani a szemüket, hiszen esetleg maguk is ugyanezekkel a kihívásokkal küzdenek a home office munkavégzés kapcsán. Az ESET szakemberei összegyűjtötték, hogy mire érdemes figyelni ilyenkor, és hogy levegyék a terhek egy részét a szülőkről, most 3 hónapos ingyenes próbaverziót biztosítanak az ESET Internet Security biztonsági megoldásból minden diáknak és tanárnak.

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

A világjárvány már nem csak kopogtat az ajtón, az elmúlt napokban valósággal berobbant az életünkbe és drasztikusan megváltoztatta a hétköznapokat. Még csupán ízlelgetjük, milyen lesz az „új normális” a következő hetekben-hónapokban, hogyan alakítsuk ki a napi- és munkarendünket és keressük az utakat, hogy ne kelljen teljesen elszakadnunk a hobbijainktól. Nagy szerencsénk van, mert ma már a lakásunkba zárva is láthatunk egy nagy szeletet a világból, online edzéseken és főzőleckéken vehetünk részt, sőt, nyelveket vagy akár új szakmát is tanulhatunk. Íme néhány tipp a digitális tanuláshoz, hogy ép ésszel megússzuk a bezártságot és előnyünkre fordítsuk a kényszerpihenőt.

2020. március 24. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás