Meghekkelték a LastPassot

Ideje jelszót váltani

Czipperer Dia, 2015. június 16. 14:55

Feltörték a népszerű biztonsági eszközt, a LastPassot. A megoldást a magánszemélyek mellett cégek is használták adataik védelmére.

Joe Siegrist, a Last Pass vezérigazgatója jelentette be hétfőn, hogy támadás érte a szolgáltatást. A szakember a vállalat honlapján tette közzé a hírt. Kiderült, hogy a felhasználók e-mail címei és jelszóemlékeztetői is áldozatul estek, ám az egyelőre még kérdéses, pontosan mekkora számról van szó.
 

 

Siegrist elmondása szerint nem találtak bizonyítékot arra nézve, hogy a támadók elérték volna a titkosított felhasználói adatokat, sem arra, hogy a LastPass felhasználói fiókokhoz hozzáfértek volna.

 

A vállalat e-mailen keresztül arra kért mindenkit, hogy lépjenek be más eszközről fiókjukba, és hitelesítsék azt, ha ezt korábban még nem tették meg. Ezen felül fontos, hogy változtassák meg mesterjelszavukat.

 

Ennek ellenére azonban sajnos nem megy minden gördülékenyen. Kiderült ugyanis, hogy néhány felhasználó error hibaüzenetet kapott, amikor megpróbálta megváltoztatni jelszavát.

 

Nem ez volt az első alkalom, hogy a népszerű jelszómenedzsert támadás érte. 2011-ben 1,25 millió fiókadatot loptak el hekkerek, 2013-ben pedig néhány Internet Explorer felhasználó szenvedett szoftverhibák miatt.

 

Forrás: Mashable.com

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egymást érték az Ukrajna elleni adattörlő támadások az utóbbi egy évben

Az orosz invázió 2022 februári kezdete óta példátlanul intenzívvé váltak az Ukrajna elleni adattörlő (wiper) támadások, az ESET Research most elkészítette az ilyen típusú kibertámadások idővonalát. Jó hír, hogy sok tervezett incidenst sikerült időben felderíteni és megakadályozni. A támadások zöme az orosz Sandworm hackercsoporthoz köthető, de van köztük olyan is, ami a Szörny Rt. animációs filmre utaló hivatkozásokat tartalmaz. 

2023. március 22. 11:22

A BlueVoyant kutatása azonosítja a legújabb kibertámadási technikákat és védekezési módszereket

BlueVoyant kiberbiztonsági vállalat közzétette "Emerging External Cyber Defense Trends" című kutatásának megállapításait. A legújabb jelentés rávilágít a szervezetekre veszélyt jelentő, a hagyományos informatika peremterületein kívülről érkező kockázatokra és azok elhárításának módszereire. A dinamikus adathalászat, a smishing azaz SMS adathalászat, a DNS-infrastruktúrával való visszaélés, az új sebezhetőségek gyorsabb kihasználása és az egyre növekvő számú pénzügyi csalások jelentik a legújabb trendeket.

2023. március 21. 15:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48