Jól teljesített a Kaspersky Internet Security

Minden fenyegetést azonosított az MRG Effitas-féle 360 Assessment tesztben

forrás: Prím Online, 2015. június 18. 09:14

A Kaspersky Internet Security volt az egyetlen a 15 vizsgált védelmi megoldás közül, amely minden alkalommal megakadályozta az operációs rendszer fertőzését az MRG Effitas által végzett 360 Assessment & Certification Programme Q1 2015 tesztben.

Sikeres vette az akadályokat a Kaspersky Internet Security az MRG Effitas által végzett 360 Assessment & Certification Programme Q1 2015 tesztjén, mely két részből állt. Az elsőben elemezték a védelmi termékek viselkedését a leggyorsabb reagálást igénylő fenyegetések esetében, a második pedig azt vizsgálta, hogy milyen hatékonyan lehet kezelni az operációs rendszert egy fertőzés után. A tesztelés során különféle víruscsaládok –trójaiak, ransomware-ek, nem kívánt programok stb. – mintáit használták. A Kaspersky Internet Security mind az 540 fenyegetést azonosította, és minden esetben megakadályozta a rosszindulatú programok rendszerbe kerülését.

 

Az MRG Effitas olyan módszertant használt, amely a tipikus felhasználói magatartást utánozza. A kutatók egy rosszindulatú hivatkozásra kattintottak egy biztonsági megoldással védett számítógépen, majd letöltöttek egy futtatható fertőzött fájlt, elmentették a merevlemezre, és végül megpróbálták futtatni azt. Ezután időt adtak a biztonsági terméknek, hogy kezelje a rendszert, és megbirkózzon a fertőzés következményeivel. Mivel az otthoni felhasználók általában nem hagyják bekapcsolva számítógépüket egész nap, a rendszert 12 óra elteltével újraindították.

 

 

Az első szintű minősítés feltétele az összes fertőzési kísérlet blokkolása volt. Azok a megoldások, amelyek valamennyi fenyegetést felismertek a PC első újraindítása előtt vagy az újraindítás közben, másodosztályú minősítést kaptak. A januári tesztelés során 15 termékből 10 nem tudta megvédeni a rendszert a kutatók által használt összes malware-től. További 4 megoldás engedte a rendszer megfertőződését, de képes volt a helyzet kijavítására. Csak egyetlen olyan megoldás volt, a Kaspersky Internet Security, amely az összes fertőzési kísérletet megakadályozta.

 

Timur Biyachuev, a Kaspersky Lab antimalware kutatási részlegének igazgatója elmondta, ha egyszer bekerült a számítógépbe egy rosszindulatú alkalmazás, ott bármikor aktiválható, ami adatok titkosításához, bizalmas információk ellopásához vagy a rendszerhez való távoli hozzáféréshez vezethet. Még ha a biztonsági megoldás fel is fedezi ezeket a veszélyes és illegális tevékenységeket a fertőzés után, a kár akkor már megtörténhetett. Ezért fontos, hogy a támadást blokkoljuk, amilyen gyorsan csak lehet, - ideális esetben még a fertőzés bekövetkezése előtt. A teszt eredményei azt mutatják, hogy a Kaspersky Lab techológiája hatékonyan védi a felhasználókat a fertőzés megakadályozásával.

 

A Kaspersky Internet Security — Multi-Device-ról írt tesztünket itt olvashatjátok.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Társasjáték a biztonságos internetért

A biztonságos internet megteremtésében kiemelt prioritás, hogy már a legkisebbek is tisztában legyenek az online tér kockázataival és azzal, hogy milyen módon kerülhetik el a rájuk leselkedő veszélyeket. A Biztonságos Internet Napján a Microsoft Magyarország olyan offline társasjátékot mutatott be, amely játékos módon tanítja meg a gyerekeket arra, hogyan kell biztonságosan közlekedni a virtuális térben.

2020. február 20. 17:44

A GDPR millió dolláros kérdése: mit is kell megvédeni?

A GDPR elsősorban értünk van, személyes adatainak védelmére hozták létre. Sokszor mégis felesleges tehernek tűnik. Magánemberként gyakran bosszúságnak érezzük, ha a sokadik hozzájárulást kell megadnunk az adataink kezeléséhez. Vállalati döntéshozóként vagy informatikai szakemberként pedig ennél jóval több feladatot ró ránk, hogy ezeket az érzékeny információkat valóban megfelelően kezeljük, hiszen a szabályozás rendszerint óriási mennyiségű adatot érint. A Micro Focus tapasztalata szerint számottevő könnyítést jelent, ha fájlelemző szoftver segítségével mérjük fel, pontosan mely adatainkra vonatkozik a szabályozás, és ezek hol találhatók a cég rendszereiben. 

2020. február 20. 15:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás