Stephen Elop távozik a Microsofttól

A Nokia egykori vezérigazgatója leköszön posztjáról

Czipperer Dia, 2015. június 19. 15:29

Az új átszervezések részeként a Nokia egykori vezérigazgatója távozik a Microsofftól. Stephen Elop volt a Lumia divízió vezetője is.

Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója értesítette e-mailben a dolgozókat, hogy Stephen Elop otthagyja a vállalatot. Levelében azt írta, hogy ő és Stephen megegyeztek, hogy ez a megfelelő idő arra, hogy Elop nyugdíjba vonuljon a Microsofttól.

 

Stephen Elop 2010-ben lett a Nokia vezére. 2011-ben írt egy memót arról, hogy a vállalat pozíciója bizonytalan a mobilvilágban. Ez a feljegyzés ekkor azt eredményezte, hogy végül felhagytak a Symbian és a MeeGo operációs rendszerek további fejlesztésével, és teljes egészégében a fejlődő Microsoft Windows Phone platform felé fordultak.


Elop a Nokia felvásárlása után a Microsoft Devices Group ügyvezető alelnökeként tevékenykedett, így a Lumia divízió feje lett. Ez most beolvadt az operációs rendszer részlegbe, és új néven, Windows és eszközök csoportként működik a jövőben.

 

Ennek vezetését Terry Myerson veszi majd át, aki a vállalat operációs rendszer részlegét vezette az átszervezés előtt.

 

A Microsoft Elop mellett Mark Penntől is megvált, aki szeptemberben távozik majd a vállalattól. Mint kiderül, a stratégiai vezető távozása nem kötődik a műszaki átszervezésekhez, hanem ő volt a felelős a sokat kritizált Scroogle hirdetési kampányért, amely a Google-t vette célba, őket próbálta lejáratni.

 

Forrás: Mashable.com

Kulcsszavak: +céginfó Nokia Microsoft

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bemutatta éves fenntarthatósági jelentését a Huawei

Nyilvánosságra hozta 2018-as fenntarthatósági riportját a Huawei Technologies. A vállalat több mint egy évtizede készít kimutatást arról, milyen lépéseket tett a környezet védelme, valamint a digitális technológiák energiafelhasználásának csökkentése és a felhasználók technológiai bevonása érdekében. 

2019. július 15. 16:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26

GKI e-TOPLISTA: Magyarország legnagyobb forgalmú webáruházai

2019. május 28. 12:05
online sportfogadás