A nők 90 százaléka szerint a net fontos a párkapcsolatban és a szexuális életben

forrás: Prím Online, 2015. június 20. 13:23

Szépnek látják magukat a magyar nők? Hány százalékukat érte már online zaklatás a kinézete miatt? Ki védhet meg, ha egy rólunk készült fotót kritika ér a neten? Néznek a nők pornót, szextingelnek, készítenének a partnerükről szexi fotót az ágyban? Megismerhetőek a WMN „Nagy Test-teszt" kutatásának eredményei.

D. Tóth Kriszta idén márciusban indított online magazinján egy felmérést, a „Nagy Test-teszt". A Telenor támogatásával zajlott kutatásban végül több mint 4100, döntően 26 és 45 év közötti nő vett részt, a válaszadók mindössze 4 százaléka volt férfi.

 

Meglepő eredmények

 

A kutatás digitális szokásokat és élményeket vizsgáló kérdéseire adott válaszok szerint minden tizedik magyar nő akkor érzi magát legjobban a bőrében, ha netezik. Itt a nethasználat a feltűnő ruhaviselettel, tökéletes frizurával és egy elhangzott dicséret utáni lelki állapottal versengett – a témában 59 százalékos eredménnyel ez utóbbi megállapítás győzött. A felmérésben résztvevő nők 90 százaléka a mobilját is használta már a szexuális életében. Fotót, videót készített intim helyzetben, pornót nézett vagy szextingelt, azaz fokozottan erotikus tartalmú üzenetet, képet küldött partnerének. A kutatás eredményei alapján jó hír, hogy a nethasználó magyar nők 80 százalékát még soha nem érte durva kritika a kinézete miatt a közösségi portálokon. Többségük ugyanakkor úgy gondolja, ha egy barátját digitális zaklatás érné, akár nyilvánosan is védelmére kelne a neten.
 


„Az hogy ilyen sokan részt vettek az első felmérésünkben, azt jelenti, hogy a magyar nőknek fontos a testük, a saját testükhöz fűződő viszonyuk, és erről lehet és kell is velük nyíltan beszélni. A Nagy Test-tesztet kitöltő olvasók közül sokan számoltak be arról, hogy milyen felszabadító volt átgondolni és őszintén szembenézni a saját testképükkel" – 
mondta D. Tóth Kriszta, a WMN alapító-főszerkesztője.

 

A „Nagy Test-teszt"  digitális magánéletre vonatkozó adatai szerint a nők otthonosan mozognak az online térben és jól kezelik a technikai lehetőségeket, mi több, az a mindennapjaik szerves részévé vált.

 

„Nyilvánosan elérhető adatok szerint a hazai netezők többsége nő. Ahogy szolgáltatóként a gyermekek biztonságos netezésére nagy figyelmet és energiát fordítunk, úgy szeretnénk pontosabb képet kapni a felnőtt korosztály és a digitális világ viszonyáról is. Bízunk benne, hogy a Nagy Test-teszt kutatás eredményei hozzájárulnak ahhoz, hogy a nők jól érezzék magukat a bőrükben, az életben és az online térben egyaránt." – tette hozzá Egyed Gábor, a Telenor vállalati kommunikációs szakértője.

 


A „Nagy Test-teszt" felmérés teljes elemzése, a digitális szokásokon túlmutató eredményekkel folyamatosan zajlik a WMN oldalán.

Kulcsszavak: szex internet felmérés

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai együttműködési megállapodás a Magyar Innovációs Szövetség és a Tungsram között

A Magyar Innovációs Szövetség és a Tungsram együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Innovációs Szövetség 2019. november 15-én megtartott, összevont választmányi és elnökségi ülésén, melynek a Tungsram volt a helyszíne, ill. házigazdája. A cél, hogy tevékenységük eredményeiből szűkebb környezetükön túl a tágabb közösség is részesülhessen. Az aláírást követően, Jörg Bauer elnök-vezérigazgató előadásában bemutatta, miért lett a Tungsram szlogenje az, hogy "Örökségünk az innováció".

2019. november 18. 17:18

V. Magyar Speciális Független Filmszemle

2019. november 19-20-án kerül megrendezésre ötödik alkalommal Budapesten a Magyar Speciális Független Filmszemle, fogyatékossággal élők, pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók, autizmussal élők valamint függetlenfilmesek és diákok Kárpát-medencei integrált filmes seregszemléje. Különlegessége, hogy az egyetlen olyan tematikus filmes rendezvény Magyarországon, amely a fogyatékosság témájában teszi közzé felhívásait.

2019. november 18. 15:51

Paris Call: A kiberbiztonság iránti elkötelezettség folyamatosan nő

A francia kormány 2019. november 12-én hatalmas előrelépést jelentett be a kibertér biztonságáért való összefogás terén: a Paris Call for Trust and Security in Cyberspace nevű kiberbiztonsági kezdeményezéshez csatlakozók száma egy év alatt közel háromszorosára nőtt, összesen több mint 1000-re.

2019. november 18. 12:54

A legfrissebb ThinQ alkalmazáson keresztül a készülékek azelőtt jeleznek, hogy meghibásodnának

Az LG Electronics (LG) bemutatta továbbfejlesztett ThinQ alkalmazását, melynek köszönhetően a felhasználói okosotthon-élmény még teljesebbé válik. A hangutasítással is vezérelhető okosotthon-app az LG okos háztartási eszközeinek gördülékeny irányítása mellett több mint 150 országban kínál új mesterségesintelligencia-alapú szolgáltatásokat.

2019. november 18. 11:26

Az ABB technológiája biztosítja a Burdzs Kalifa felhőkarcoló megbízható energiaellátását

Az ABB intelligens, előrejelző karbantartási megoldást telepített a világhírű Burdzs Kalifa folyamatos üzemelését biztosító áramellátási rendszerekhez. 

2019. november 18. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás