Hackertámadás bénította meg a lengyel légitársaságot

MTI Sajtóadatbank, 2015. június 22. 09:20

Hackertámadás miatt számos járatát törölni kényszerült a LOT lengyel légitársaság vasárnap, és a cég mintegy 1400 utasa rekedt a Varsó-Chopin repülőtéren.

A légitársaság szóvivője, Adrian Kubicki közölte, hogy az ismeretlen hackerek vasárnap délután törtek be a cég informatikai rendszerébe. A támadás megbénította a LOT számítógépeit a Varsó-Chopin reptéren, ezért öt órán keresztül nem tudták fogadni az utasokat. Végül vasárnap késő estére sikerült helyreállítani a rendszert.

Ez idő alatt tíz belföldi és nemzetközi járatot töröltek, és számos további LOT-gép késéssel tudott csak felszállni. Ugyanakkor a légi közlekedés biztonsága egy percig sem forgott veszélyben, és a LOT összes gépe biztonságban landolt Varsóban - mondta a szóvivő.

Egyúttal azonban arra is figyelmeztetett, hogy a LOT a legmodernebb informatikai rendszereket használja, ezért a hackerek más társaságok számára is veszélyt jelenthetnek. A járattörlések összesen 1400 utast érintettek, akikről a légitársaság gondoskodott. A hatóságok vizsgálják a történteket.

Kulcsszavak: security hacker repülés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38