A Nokia ismét az okostelefon piacon próbál szerencsét

Czipperer Dia, 2015. június 22. 15:41

Bár a vállalat korábban tagadta, hogy újra mobilgyártásra adná a fejét, most kiderült, hogy mégiscsak beadja a derekát. A vállalat vezérigazgatója beszélt egy közelgő okostelefonról.

Rajeev Suri, a Nokia vezérigazgatója jelentette be, hogy a vállalat visszatér az okostelefonok piacára. A cég korábban tagadta a szárnyra kapott híreket, miszerint ismét a mobilpiac felé kacsingatnak: még áprilisban is úgy nyilatkoztak, hogy nincsen ilyen irányú tervük.

 

Most azonban kiderült, mégis újra szerencsét próbálnak a telefongyártásban. Suri elmondta, a terveik között szerepel, hogy jövőre nevüket adják egy új mobilhoz. Bár az is kiderült, hogy ugyan Nokia névvel és dizájnnal ellátott telefon érkezhet 2016-ban, a gyártást azonban nem ők végzik majd.


Meg kell találniuk a megfelelő partnert. Lehet, hogy nem is nagyon kell keresgélniük, hiszen az egyik esélyes érdekelt fél a Foxconn lehet, aki a Nokia N1 táblagépet is licenszelte. Az azonban biztos, hogy csak jövőre érkezik a mobil, ugyanis be kell tartaniuk a megállapodást, amelyet aláírtak, amikor a mobilrészlegüket eladták a Microsoftnak 2013-ban.

 

Azt egyelőre nem lehet tudni, pontosan milyen mobillal rukkolnak majd elő, bár a Nokia N1 táblagép példájából kiindulva elképzelhető, hogy az Android platform felé veszik az irányt.

 

Forrás: GSMArena.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Folytatódott a növekedés az OTT-ONE Nyrt.-nél

2020 harmadik negyedévében több mint 4 milliárd forintos árbevételt, illetve mintegy 60 millió forintos EBITDA értéket ért el az OTT-ONE Nyrt. – derült ki a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság mai napon közzétett, a 2020-as év első három negyedévére vonatkozó üzleti gyorsjelentéséből. A koronavírus-járvány okozta gazdasági lassulás továbbra sem éreztette hatását a társaság üzleti eredményein: a harmadik negyedévvel együtt éves árbevétele immár több mint 11 milliárd forint, amely közel 10 milliárd forinttal haladja meg a tavalyi év azonos időszakában elért összeget. Az első féléves eredményeket jelentősen befolyásoló profiltisztítás, elsősorban az amortizációs költségek időarányos csökkenése formájában, a harmadik negyedévben már pozitív hatásként jelent meg a társaság számaiban.

2020. november 29. 10:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás