Az Oracle kibővíti a világ legátfogóbb vállalati felhőportfólióját

forrás: Prím Online, 2015. június 23. 12:16

Larry Ellison, az Oracle igazgatótanácsának elnöke és technológiai vezetője új kiegészítéseket jelentett be az Oracle Cloud Platform megoldáshoz, amely átfogó, integrált szolgáltatáscsomagként lehetővé teszi a fejlesztők, IT-szakemberek, üzleti felhasználók és elemzők számára, hogy felhőben futó alkalmazásokat, szolgáltatásokat hozzanak létre, terjesszenek ki és integráljanak. Több mint 24 szolgáltatásával az Oracle Cloud Platform tovább erősíti a világ legnagyobb SaaS, PaaS és IaaS portfóliójával rendelkező Oracle vezető szerepét. Az új Oracle Cloud szolgáltatások közé tartoznak az Oracle Database Cloud - Exadata, Oracle Archive Storage Cloud, Oracle Big Data Cloud, Oracle Integration Cloud, Oracle Mobile Cloud, és az Oracle Process Cloud megoldások.

Az Oracle Cloud Platform segítségével a felhasználók új alkalmazásokat készíthetnek, kibővíthetik a meglévőket, illetve könnyen mozgathatnak helyi munkafolyamatokat a felhőbe anélkül, hogy változtatni kellene az alkalmazásokon. A szolgáltatásokat úgy fejlesztették, hogy maximalizálják a felhasználói élményt és a produktivitást; lehetővé tegye a fejlesztőknek, hogy kezeljék és elemezzék az adatokat, gyorsan fejlesszenek, teszteljenek és telepítsenek alkalmazásokat; segítse a rendszertervezőket a helyi megoldások és felhőalkalmazások gyors integrálásában; valamint betekintést kínáljon az felhasználók számára az üzleti folyamatokba és segítse a vállalati együttműködést.

Az Oracle Cloud Platform elterjedése gyors ütemben növekszik és már a világ legismertebb márkái és szervezetei közül többen is használják. A megoldás már több mint 1800 ügyféllel rendelkezik, amelyből 1419 az utolsó negyedévben csatlakozott a felhasználók táborához. Az Australian Finance Group, Avaya, és a Calix csak néhány azok közül a szervezetek közül, akik az Oracle Cloud Platform keretében például a Database Cloud, Java Cloud, Documents Cloud, Business Intelligence Cloud, vagy a Database Backup Service megoldásokat használják.

Az új Oracle Cloud Platform and Infrastructure szolgáltatás mostantól elérhető részei:


·    Az Oracle Database Cloud – Exadata Service megoldás az Oracle Exadata adatbázisának minden szolgáltatását elérhetővé teszi a felhőben.
·    Az Oracle Archive Storage Cloud Service szolgáltatás az iparág legolcsóbb tárolási lehetőségét biztosítja a hosszú távú archiválást igénylő alkalmazásoknak és munkafolyamatoknak.
·    Az Oracle Big Data Cloud Service és Big Data SQL Cloud Service megoldások nagyteljesítményű és biztonságos platformot kínálnak a Hadoop és NoSQL adatbázisokat futtató különféle munkafolyamatok számára, amelyek segítenek a big data információinak kinyerésében és kezelésében.
·    Az Oracle Integration Cloud Service egyszerűsíti a felhőben és saját adatközpontban futó Oracle és más gyártóktól származó alkalmazások közötti integrációt.
·    Az Oracle Mobile Cloud Service a háttér infrastruktúra összetettségének csökkentésével egyszerűsíti a vállalati mobilizációt.
·    Az Oracle Process Cloud Service lehetővé teszi az üzleti felhasználók számára, hogy a fejlesztőktől függetlenül folyamatalkalmazásokat találjanak ki és készítsenek el.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Globális innovációs központot nyitott Üllőn a Lenovo

A Lenovo nagyteljesítményű számításokra és mesterséges intelligenciára szakosodott európai innovációs központját a vállalat üllői gyártóüzemébe helyezte át a még magasabb szintű ügyfélkiszolgálás érdekében. A központot helyszíni raktárkészlettel működtetik, ami lehetővé teszi, hogy a Lenovo ügyfelei a legfejlettebb energiaellátási és hűtési infrastrukturális megoldásokhoz, valamint a legújabb generációs technológiákhoz is hozzáférjenek az ellátási láncon belül. 

2023. december 5. 11:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27