YouTube Newswire: az első közösségi média hírcsatorna

Vértes Judit, 2015. június 24. 16:32

A YouTube és a Storyful közösen hozná létre a YouTube Newswire alkalmazást, mely a Storyful szerkesztői által válogatott és ellenőrzött szemtanúk által feltöltött videókat tartalmaz.

A közösségi újságírás egyik problémája, hogy a szemtanúk által feltöltött videók, elmesélt történetek sokszor félreértést, hamis híreket generálnak, túlzásokat és fél információkat tartalmaznak. A Youtube és a Storyful ezért szeretne létrehozni egy olyan hírcsatornát, mely ötvözi a közösségi média és a hivatásos újságírás előnyeit.

 

A YouTube Newswire egy olyan hírcsatorna lesz, mely a felhasználók által feltöltött videók közül a valósságnak leginkább megfelelőket tartalmazza. A szemtanúk híreit a Storyful szerkesztői összevetik, átnézik, és a többféle történetből megpróbálják összerakni a valódi eseményt, így mi már egy valódi hírt láthatunk.
 


Olivia Ma, a Google News Lab egyik vezetője elmondta, reméli, hogy az új alkalmazás olyan videókat ad az újságírók számára, melyek új szemszögből mutatnak meg fontos eseményeket.

 

A Storyful célja, hogy minél jobbá tegye a közösségi újságírást. Amikor a vállalat 2011-ben elkezdett a YouTube-bal közösen dolgozni, percenként 48 órányi videót töltöttek fel az emberek. Azóta ez percenként 300 órányira nőtt. Soha nem volt még szükség ennyire arra, hogy a sok információ közül kiszűrjék a zavaró zajokat.

 

A szolgáltatás a hírügynökségek munkáját segítené azáltal, hogy a híreket a szemtanúk képeivel egészítik ki.

 

Az együttműködés rendkívül előnyös mindkét félnek, de különösképp a YouTube számára, hiszen a videó megosztó oldalnak olyan vetélytársai lettek az utóbbi időben a közösségi média területén, mint a Meerkat vagy a Periscope.

 

 

Forrás: techspot.com

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás