Bővültek a Kaspersky Endpoint Security for Business felügyeleti funkciói

forrás: Prím Online, 2015. június 25. 10:39

A Kaspersky Lab bejelentette a vállatoknak készült vezető terméke, a Kaspersky Endpoint Security for Business Service Pack 1 (SP1) kiadását, amely több fejlett szolgáltatást kínál a vállalati hálózathoz csatlakozó összes eszköz felügyeletéhez

A mai dinamikus környezetben, a rendszergazdák egyre több és bonyolultabb számítógépes veszéllyel találkoznak, miközben a belső fenyegetések sem kevésbé veszélyesek, személyes eszközeink munka céljára való használatának és a megosztott információhalmaz gyarapodásának eredményeképpen.

 

E napjainkra jellemző a két tendencia miatt a hálózaton belüli hardverek és szoftverek felügyelete sokkal bonyolultabbá válik. A Kaspersky Lab és a B2B International 2014-es tanulmánya alapján kijelenthetjük, hogy a válaszadók 34 százaléka prioritási listájának élén a rendkívül bizalmas adatok védelme áll. A vírusok, a férgek és a trójaiak kerültek be a kibertámadások “top 3”-as listájába (61%), míg  a megkérdezettek mintegy 12 százaléka már találkozott célzott támadással.

 

A Kaspersky Endpoint Security for Business egyesíti a könnyű, központosított telepítést, valamint az összes, a hálózathoz csatlakoztatott eszköz felügyeletét és ellenőrzését, ezzel garantálva a kibertámadásokkal szembeni megbízható védelmet. A továbbfejlesztett funkcióknak köszönhetően –, ilyen például a Mobile Device Management, a System Management és az Endpoint Encryption –, a rendszergazdák könnyen felfedezhetik a sebezhetőségeket, valamint létrehozhatnak biztonsági előírásokat, és betartathatják azokat, elkerülve ezzel az adatvesztést és -lopást.

 

A szoftver révén a rendszergazda egyetlen platform segítségével, egyetlen konzolon keresztül figyelheti, ellenőrizheti és védheti meg a vállalati hálózatot. Felügyelheti a biztonságot, a titkosítást, a Windows, a Linux, a Mac gépek és a mobil eszközök beállítását, valamint ellenőrizheti a hálózati és levélforgalmat. 

 

A Kaspersky Endpoint Security for Business újdonságai

 

A Kaspersky Endpoint Security Windows SP 1-es terjesztési méretének 30 százalékos csökkentése és a végpont titkosítási modul integrálása jelentősen csökkenti a hálózati forgalmat telepítéskor, továbbá gyorsítja az üzembe helyezést és a felügyeletet. Ha a frissítést egy távoli hálózatban kell telepíteni, a rendszergazda kiválaszthat egy gépet a hálózatban, amely frissítési ügynökként működik a fejlett patchmenedzsment funkciót használva. A forgalom csökkentése érdekében az összes frissítés elküldhető erre a számítógépre, majd innen telepíthető a többi számítógépre. A frissítés bármikor végrehajtható a nap folyamán, akár manuálisan, akár automatikusan, és a rendszergazda figyelemmel kísérheti a telepítési folyamatot.

 

A Kaspersky Lab fejlett titkosítási megoldásának smart cardokat és tokeneket használó kétfaktoros azonosítása további védelmet nyújt az illetéktelen hozzáférések ellen.

 

A Kaspersky Security Center Web Console most már támogatja a mobil készülékek felügyeletét, így lehetővé teszi az IT szakembereknek, hogy távolról felügyeljék az alkalmazottak személyes készülékeit, amikor azok a vállalati hálózathoz csatlakoznak. A Kaspersky Mobile Device Management ugyancsak lehetővé teszi a biztonsági beállítások egy felületen történő konfigurálását és alkalmazását a népszerű Microsoft Exchange Active Sync, Samsung Knox 2.0 és Apple MDM mobil platformokon futó mobil eszközök esetében.

 

A vállalati hálózathoz csatlakozó személyes eszközök gyors védelme érdekében néhány felügyeleti feladat – többek között a letöltés, a biztonsági alkalmazások aktiválása és a távoli törlés –  az alkalmazottak hatáskörébe került át a Self Service Portalon keresztül. Így ha a készülék elveszett vagy ellopták, a felhasználó könnyen beazonosíthatja a helyét, blokkolhatja azt, vagy eltávolíthatja róla az értékes adatokat. A szükséges kulcsokat és tanúsítványokat a portálon keresztül automatikusan megkapják az alkalmazottak.

 

A Kaspersky Security Center szerep alapú hozzáférés-vezérlési szolgáltatása lehetővé teszi a funkciók (anti-malware, végpontvezérlés, titkosítás, sebezhetőség értékelés, frissítésmenedzsment) kezeléséhez szükséges jogok szétosztását az IT szakemberek között a hatékonyabb hálózati adminisztráció megvalósítása érdekében. A HP ArcSight és az IBM QRadar SIEM rendszerekkel való integráció révén a Kaspersky System Management SP1 egy további lehetőséget is kínál: automatikus csatlakozást az előre telepített ügyféloldali SIEM rendszerekhez a naplófájlok és más, az információbiztonsággal kapcsolatos adatok továbbításához.

 

A Kaspersky Lab magyarországi ügyfelei már frissíthetik a Kaspersky Endpoint Security 10-et a Service Pack 1-es változatra, míg más szervezetek a vállalat viszonteladóin és rendszerintegrátorain keresztül érhetik el az új terméket. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38