Budapestre költözött és kibővült a Telenor európai szolgáltatóközpontja

MTI Sajtóadatbank, 2015. június 27. 22:41

A Telenor kibővítette a Magyarországon működő európai szolgáltatóközpontját, amely Törökbálintról Budapestre, új irodaházba költözöt.

A Telenor Common Operation (TnCO) 2013 októberében jött létre azzal a céllal, hogy a cég európai leányvállalatainak nyújtson hálózati és informatikai szolgáltatásokat. A TnCO eddig a Telenor Magyarország törökbálinti székházában működött, a költözést a szolgáltatóközpont bővítése indokolta.
 

A kezdetben három országot - Magyarország mellett Szerbiát és Montenegrót - kiszolgáló központ szolgáltatása mára kiterjedt a cégcsoport dániai és svédországi leányvállalatára, valamint a Telenor Global Traffic szervezetre is. Bővült a foglalkoztatottak létszáma is, a központ kezdetben 450, jelenleg 530 munkavállalót foglalkoztat három országból. A szolgáltatóközpont a Telenor csoporton belül önálló cégként, a norvég  anyavállalat 100 százalékos leányvállalataként működik.
 

A Telenor közleménye idézi Kjell Morten Johnsent, a Telenor európai régiójának vezetőjét, aki elmondta: a hálózati központ munkahelyeket teremt, és a régió legtehetségesebb és leghozzáértőbb szakembereit csábítja ide, hogy a cégeket Európa-szerte kiszolgálva széles körű nemzetközi tapasztalatokra tegyenek szert. Így a TnCO segít a tehetséges IT-szakembereket a térségben tartani - tette hozzá.
 

A Telenor távközlési, adat- és médiakommunikációs szolgáltató Skandinávia, Kelet-Közép-Európa és Ázsia 13 piacán rendelkezik mobil érdekeltséggel. A Telenor Magyarország még 1994-ben Pannon GSM néven kezdte meg működését, napjainkban 3,5 millió egyéni és vállalati előfizetője van. 
 

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Telenor Magyarország tavaly több mint 157 milliárd forint árbevételt ért el a megelőző évi 155 milliárd után, adózott eredménye pedig mintegy 24 milliárd forint volt, szemben a 2013-as közel 28 milliárddal.

Kulcsszavak: +céginfo Telenor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59