A Google Maps figyelmeztet majd a vasúti átjárókra

Czipperer Dia, 2015. július 1. 13:28

Az ütközéses balesetek elkerülése érdekében az amerikai Szövetségi Vasúti Igazgatóság (FRA) a Google-lel együttműködve egy új opciót tett elérhetővé a Mapsben. A szolgáltatás automatikusan értesíti a felhasználókat, ha vasúti átjáróhoz érnek.

A jövőben minden vasúti átjáró látható lesz a Google Térképen. Az alkalmazás vizuális és hangutasítás formájában is jelzi majd, ha az autó egy átjáróhoz ér. A The New York Times beszámolója szerint egyelőre még nincs konkrét időpont arra vonatkozóan, mindez mikor válik elérhetővé, de a megvalósításon az amerikai Szövetségi Vasúti Igazgatóság (FRA) dolgozik együtt a Google-lal.

 

Az FRA adatai szerint az ilyen jellegű balesetek 94%-a a vezetők figyelmetlensége miatt következik be. A legnagyobb baj, hogy a vezetők sok esetben szeretnék megelőzni a vonatokat, és anélkül hajtanak át egy adott átjárón, hogy mérlegelnék, mennyi idejük van még pontosan.

 

Az Egyesült Államokban sok ihasonló baleset történik. 2012-ben nagyjából 2000-re volt tehető ezek száma, amely az utóbbi időben növekvő tendenciát mutat. 2014-ben már 2300 hasonló esettel lehetett találkozni.

 

A szervezet az Apple-lel és más térképgyártókkal is együttműködik annak érdekében, hogy biztosítsa ezt a biztonsági funkciót. Mindeközben a Közlekedési Minisztérium is kifejlesztette már saját alkalmazását, amely minden egyes vasúti átjárót listáz az országban.

 

Forrás: Mashable.com; kép: sunipix.com

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mobilbank-projekt nyert a WirtschaftsWoche versenyén

A svájci Cler Banknál kialakított okostelefonbank-koncepció érdemelte ki a WirtschaftsWoche német gazdasági hetilap Best of Consulting díját „Stratégia” kategóriában. Ezzel a digitalizációs projekttel a Horváth & Partners - amely Magyarországon IFUA Horváth & Partners néven működik - immár kilencedik alkalommal került be a legjobb német tanácsadó cégek közé.

2019. december 10. 11:35

Új, kárrendezést egyszerűsítő digitális megoldásokat vezet be az Allianz

Az Allianz ConnX applikációján keresztül elérhető egy távoli videós kárfelvételi szolgáltatás így az ügyfelek mobiltelefonjukon vagy táblagépükön keresztül, néhány egyszerű lépésben, élő kapcsolat mellett oszthatják meg a káreseményről készült felvételeket lakás- és gépjármű kár esetén. Az új Allianz Online kárstátuszkövető alkalmazás pedig a bejelentett károk nyomon követését teszi még könnyebbé és átláthatóbbá.

2019. december 10. 09:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás