Egyszerűen megvédhetjük Facebook fiókunkat

forrás: Prím Online, 2015. július 4. 09:27

A kiberbűnözők nem véletlenül törik fel Facebook fiókunkat. A nevünkben lájkolhatnak furcsa dolgokat, valamint kérdéses árukat és szolgáltatásokat népszerűsíthetnek a felhasználói fiókunkon keresztül. A Kasperky és a Facebook hasznos tanácsai azonban sokat segíthetnek a helyzeten.

Hogy megóvják a felhasználókat az internetes bűnözéstől, a Facebook csapata egy ingyenes anti-malware szkennelést javasol azon fiókok tulajdonosainak, amelyeknél gyanús viselkedést észlelnek, vagy fertőzést vélelmeznek.

 

Természetesen, a Facebook soha nem kiindulópontja egy rosszindulatú szoftvernek. Azonban egy felhasználó sokféleképpen megfertőződhet: 5 adathalászati próbálkozásból 1-nek a Facebook értesítések a célpontjai. Emiatt kifejezetten figyelnünk kell, amikor a közösségi hálózattól e-maileket kapunk, mert fennáll a veszélye, hogy hamisak, és a kifejezetten a Facebook-használókat célzó szép számú trójai valamelyikét terjesztik.

 

Ha a Facebook gyanús viselkedést észlel a fiókodban, és feltételezhető, hogy az fertőzött, a közösségi hálózat egy biztonsági szkennelést javasol a bejelentkezéskor.

 

Az egyik olyan program, amely segít a Facebook felhasználói fiókok megtisztításában, a Kaspersky Malware Scan for Facebook. Csak az elmúlt 3 hónapban a Kaspersky Lab megoldása több mint 260 000 Facebook fiókot védett meg. Azt tanácsoljuk a szoftvert letöltő felhasználóknak, hogy legyenek türelemmel, és várják meg, amíg a szkennelés teljesen befejeződik. A felmerülő biztonsági problémák és a javasolt teendők ugyanis a vizsgálat befejezése után jelennek meg.

 

Ha bármikor felfedezünk olyan lájkolásokat, amelyek nem tőlünk származnak, vagy fennáll a gyanúja, hogy a számítógépünk vagy az okostelefonunk fertőzött, akkor javasolt egy alapos szkennelést elvégezni egy fejlett biztonsági programmal, hogy elkerüljük a Facebook fiókunk fertőzés miatti felfüggesztését. Ehhez ingyenes Kaspersky Lab termékek tölthetők le.

 

Kép: adweek.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20