QualysmArt: képernyőkön és táblagépeken a művészet

Megnyílt a Qualysoft innovatív művészeti kiállítása

forrás: Prím Online, 2015. július 6. 12:31

A Qualysoft megnyitotta művészeti kiállítását Bécsben. A rendhagyó tárlaton nem festményeket láthatnak a résztvevők, hanem az egyes alkotásokat táblagépeken és képernyőkön keresztül tekinthették meg.

Bécsben rendezték meg a QualysmArt névre keresztelt kiállítást. A szervezők a digitális világot előtérbe helyezve a modern technológiákkal ötvözik a művészek alkotásait. A különféle alkotásokat idén a „Digitalizmus – Művészet és innováció” mottó jegyében válogatta ki az esemény két kurátora: Ursula Tucka, a Metropolitan Art Club elnöke és dr. Méhes Márton, kulturális menedzser.

 

Oros Péter, a Qualysoft-csoport vezérigazgatója szerint a QualysmArt koncepció révén sikerült a technológiát a művészettel kombinálni. Úgy véli, hogy a digitális technológiáknak és tartalmaknak a vizuális művészetekben megvalósuló integrációja igen érdekes eszmecserék ihletője. 

 

Az elképzelés alapja, hogy nem csak hagyományos módon lehet bemutatni a műalkotásokat, hanem például digitális eszközökön is megjeleníthetők. Ha a jó minőségű képernyők festményekhez hasonló keretet kapnak, és a falra akasztják őket, azzal a fizikai és a virtuális művészet találkozásának lehetnek tanúi a látogatók. A QualysmArt technológia segítségével a fizikailag hozzáférhetetlenek alkotások is megtekinthetők, melyek akár állapotuk miatt nem állíthatók ki, vagy éppen egy távoli ország kiállításán vendégszerepelnek.

 

Az egyik kiállított alkotás


A Qualysoft által kifejlesztett, felhőlapú megoldással akár végtelen számú készülék vezérlése egy központi számítógépről kivitelezhető. 
Az idei QualysmArton az alábbi művészek alkotásait állítják ki, melyek egy éven át tekinthetők meg Bécsben az ENSZ-központhoz közel található Saturn Tower irodaházban előzetes időpont egyeztetés alapján, akár tárlatvezetéssel is: A. Nagy Gábor, Ördög Noémi (Naomi Devil), Zászkalicky Ágnes, M. Pálfy, Beran/Henz, Valentina Wecerka, DAQUE, Christian Foidl, Mario Nubauer.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digital Health Summit: Elkerülhetetlen a digitalizáció a jövő gyógyszeripara számára

A gyógyszeripar digitális transzformációja vitathatatlanul az egyik legizgalmasabb és a legnagyobb érdeklődésre számot tartó téma az automatizáció és az ipar 4.0 témakörében. A szektorban ugyanis átlagon felüliek az üzleti lehetőségek, emellett pedig az egyik leginnovatívabb szegmensek közé tartozik, miközben képes erre a megfelelő mennyiségű tőkét allokálni. 

2021. szeptember 16. 12:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46

Ma negyvenéves az IBM PC!

2021. augusztus 12. 09:58