Robotprogramozásról lányoknak

forrás: Prím Online, 2015. július 7. 13:21

A Morgan Stanley önkéntesei robotprogramozásról tartottak műhelyfoglalkozást lányoknak, hogy felkeltsék érdeklődésüket az információtechnológia iránt, és hogy bebizonyítsák nekik: ez a terület a lányok számára is izgalmas karriert kínál.

A workshopot a Skoollal közösen szervezte meg a vállalat. A Skool egy magyar non-profit szervezet, amelynek célja, hogy arra ösztönözze a lányokat és fiatal nőket, hogy ismerjék meg a technológia izgalmas világát, a számukra benne rejlő lehetőségeket, és arra inspirálja őket, hogy ők is alkotóivá váljanak a technológiai vívmányoknak. A Morgan Stanley 2014-ben csatlakozott ehhez a sokszínűséget támogató kezdeményezéshez, miután munkavállalói 2012-ben megalapították a „Women in IT” elnevezésű csoportot, amelynek célja, hogy segítsen a nőknek felfedezni, milyen izgalmas szakmai kihívásokat kínál a vállalat minden dolgozója számára.

 


Önkéntesek és a „Women in IT” csoport tagjai képviselték a Morgan Stanley Technológiai Központját a workshopon, amely már a második Skool foglalkozás volt, amit a vállalat budapesti irodájában tartottak. A foglalkozáson 12, 14-15 éves lány vett részt, akiknek a LEGO robotok programozásával lehetőségük nyílt, hogy szórakoztató formában bővítsék ismereteiket az IT tevékenységekkel és programozással kapcsolatban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05