Az amerikai megarobot megküzd japán ellenfelével

Vértes Judit, 2015. július 7. 17:12

A japán Suidobashi Heavy Industries elfogadta a MegaBots’ kihívását. Két hatalmas robot fog megküzdeni egymással életre-halálra.

A japán Suidobashi Heavy Industries és a MegaBots’ vállalat is olyan multi-ton robotokat készít, melyeket a bennük ülő ember irányít. A MegaBots a kihívással szeretné megmutatni az általa készített új óriás robotot, a MegaBot Mark II-t, mely Amerika első mindenre alkalmas óriás robotgépe. Fegyverével paintball golyókat is tud lőni.


Az alapító Suidobashi és az ügyvezető Kogoro Kurata meglepődtek a kihíváson, de elfogadták.  Kurata szerint az óriás robotok a Japán örökség része, hiszen az egyik óriásrobotról szóló manga stílusú rajzfilm, a Gigantor már 1964-ben megjelent.
 

 

A két robot szinte azonos méretű. MegaBot Mark II 4,5 méter magas, és lánctalpakon megy, míg Suidobashi óriása 4m magas, és négy elfordítható keréken gurul.

 

Van azonban néhány különbség, míg a MegaBot II körülbelül 175000$ és mintegy 4,5 tonna, addig a japán ellenfele 1 millió dollárba került, 3,36 tonna, és körülbelül háromszor gyorsabb nála. Gui Cavalcanti elmondta, a japán robot technológiailag fejlettebb, de van egy évük, hogy behozzák, sőt akár le is hagyják.

 

A küzdelem részletei egyelőre még nincsenek meg. Keresik a helyszínt, illetve tervezik a küzdelem menetét, szabályait. A küzdelem nem veszélytelen a robotokat irányító emberek számára, így még sok feladat vár a szervezőkre. Mindenesetre: kihívás elfogadva.

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Kulcsszavak: robot harc

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Maradjunk otthon – de játsszunk élőben!

A világjárvány második hullámának berobbanásával szinte minden országban korlátozásokat terveznek bevezetni, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb Magyarországon is változások lesznek. Négy fal között töltve az időt számos lehetőség van arra, hogy lekössük magunkat, szórakozzunk, vagy éppen olyasmit próbáljunk ki, amit eddig nem. Ez talán az egyik legjobb idő arra is, hogy kipróbáljunk egy-kettőt a legjobb élő kaszinó oldalak közül!

2020. szeptember 21. 16:41

Miért jobb az Eldorado, mint más piacterek?

A videojáték-piacok azok a helyek, ahol a világ minden tájáról érkező játékosok vásárolhatnak és eladhatnak játékon belüli pénznemeket, tárgyakat és fiókokat. Napjainkban a piacterek a pénzkeresés legjobb módját képviselik, mivel a játékosok értékes játékbeli tárgyaikat eladhatják azoknak a játékosoknak, akiknek szükségük van ezekre, és ebből meg is élhetnek.

2020. szeptember 21. 10:52

Szeptember 4-én érkezik az HBO GO-ra Ridley Scott sci-fi sorozata

Az HBO GO-ra érkező Ridley Scott sci-fi sorozat a nem is olyan távoli jövőben játszódik. Az emberiség kezdi uralma alá hajtani a világegyetemet. A gyarmatosítás korai szakaszában két android történetét követhetjük nyomon, akiknek az a feladata, hogy emberi gyerekeket neveljenek az egyik ismeretlen bolygón. A két androidnak – Apának és Anyának – komoly kihívással kell szembenéznie, amikor a növekvő kolóniát széteséssel fenyegeti egy vallási konfliktus. Az emberek hitének ellenőrzésre nehéz és hálátlan feladat.

2020. augusztus 19. 12:20

STRAND Fesztivál helyett SzabadSTRAND lesz Zamárdiban

Ma már tudjuk, hogy egyetlen zenei fesztivál se valósulhat meg 2020-ban itthon úgy, ahogyan megszoktuk, ahogyan vártuk. Ez alól a MOL Nagyon Balaton keretében tervezett zamárdi STRAND Fesztivál sem kivétel, amely augusztus 18-tól várta volna a közönséget. A szervezők SzabadSTRAND címmel az eredeti helyszínen, augusztus 19-22. között várják programokkal a közönséget. 

2020. augusztus 18. 20:13

Három dokucsatornát nyit meg nyár végén a UPC Direct

A UPC Direct a Viasat World médiavállalat három csatornáját is elérhetővé teszi minden előfizetőjének 2020. augusztus 14. és 31. között, így az adrenalinfüggők a Viasat Explore, a múlt kedvelői a Viasat History, a természetkedvelők pedig a Viasat Nature műsoraival – köztük számos premierrel – búcsúztathatják a nyarat. 

2020. augusztus 15. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás