Az amerikai megarobot megküzd japán ellenfelével

Vértes Judit, 2015. július 7. 17:12

A japán Suidobashi Heavy Industries elfogadta a MegaBots’ kihívását. Két hatalmas robot fog megküzdeni egymással életre-halálra.

A japán Suidobashi Heavy Industries és a MegaBots’ vállalat is olyan multi-ton robotokat készít, melyeket a bennük ülő ember irányít. A MegaBots a kihívással szeretné megmutatni az általa készített új óriás robotot, a MegaBot Mark II-t, mely Amerika első mindenre alkalmas óriás robotgépe. Fegyverével paintball golyókat is tud lőni.


Az alapító Suidobashi és az ügyvezető Kogoro Kurata meglepődtek a kihíváson, de elfogadták.  Kurata szerint az óriás robotok a Japán örökség része, hiszen az egyik óriásrobotról szóló manga stílusú rajzfilm, a Gigantor már 1964-ben megjelent.
 

 

A két robot szinte azonos méretű. MegaBot Mark II 4,5 méter magas, és lánctalpakon megy, míg Suidobashi óriása 4m magas, és négy elfordítható keréken gurul.

 

Van azonban néhány különbség, míg a MegaBot II körülbelül 175000$ és mintegy 4,5 tonna, addig a japán ellenfele 1 millió dollárba került, 3,36 tonna, és körülbelül háromszor gyorsabb nála. Gui Cavalcanti elmondta, a japán robot technológiailag fejlettebb, de van egy évük, hogy behozzák, sőt akár le is hagyják.

 

A küzdelem részletei egyelőre még nincsenek meg. Keresik a helyszínt, illetve tervezik a küzdelem menetét, szabályait. A küzdelem nem veszélytelen a robotokat irányító emberek számára, így még sok feladat vár a szervezőkre. Mindenesetre: kihívás elfogadva.

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Kulcsszavak: robot harc

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A VOLTra készül Sopron

A hagyományok szerint július 1-től a VOLT színeibe öltözik Sopron elsőszámú jelképe, a Tűztorony. Ez az a nap ugyanis, amikor az eredeti tervek szerint 28. alkalommal indult volna el a város másik jelképének számító esemény, a Telekom VOLT Fesztivál. Az idei VOLT elmarad ugyan, július 4-re azonban egy nagyszabású filmbemutatóval készülnek a szervezők. A “Lesz VOLT” című alkotást szombat este Sopronban és Budapesten szabadtéren vetítik, vasárnbap pedig országos TV-premierként az M2-Petőfi TV tűzi műsorára.

2020. június 29. 15:50

Kutatás: mire vágynak a magyarok az ágyban

Az, hogy mi számít normálisnak a szexuális fétisek közül vagy hogy mennyi az ideális életkor a szüzesség elvesztésére, a szakembereket és a társadalmat is megosztja. Évről-évre születnek a témával foglalkozó felmérések, tudományos kutatások, leggyakrabban azonban kénytelenek vagyunk beérni nemzetközi adatokkal. Ezúttal azonban a legnagyobb hazai szexpartner kereső weboldal, a Szexrandi.hu készített egy nagy országos felmérést, melyen közel 1400-an vettek részt és amin keresztül beláthatunk most a többiek fejébe: azaz ki, mire izgul, ha szexről van szó. Gondolta volna például, hogy a szexpartnert kereső nők egyharmada biszexuális és a férfiaknál is 10% ez az arány? 

2020. június 9. 23:32

Mégis van mozi! Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét. Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.

2020. május 26. 10:33

Home office és a mögötte rejlő nehézségek

Manapság egyre több ember végez különféle munkákat otthonról, ami gyökeresen megváltoztatott számos munkamenetet és szokást. Valójában ennyire egyszerű technikailag a home office, és milyen előnyei, illetve hátulütői vannak?

2020. május 20. 13:52

Állati találkozások

Az emberi kíváncsiság az állatvilágra is kiterjed: igyekszünk minél közelebb férkőzni hozzájuk, hogy mindent megtudjunk róluk, és közben olyan felvételeket is készíthessünk, amelyek több száz like-ot érnek majd a közösségi oldalakon. A Viasat Nature természetcsatorna ezúttal vadállatokról elkapott, hihetetlen egyedi képeket mutat be kedden este 8-tól az Elképesztő állati találkozásokban. Soha nem tapasztalt légyottoknak lehetünk szemtanúi ember és állat, állat és állat között, amelyek hol szívszorító, hol győzedelmes véget érnek. És íme néhány dolog, amit jó tudni, ha valaki vadállatok lesére indulna!

2020. május 19. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás