Magyar mobilalkalmazás bírhatja rá világszerte a cégeket a környezettudatosabb működésre

forrás: Prím Online, 2015. július 20. 11:22

Magyarországról indul világhódító útjára a GreenAdvisor nevű mobilalkalmazás, mellyel cégeket lehet egyszerűen értékelni aszerint, hogy mennyire környezettudatosak. Az ötletgazdák közösségi finanszírozással kívánják összegyűjteni a fejlesztés elindításához és a béta teszteléshez szükséges forrást. Az egyhónapos pénzgyűjtő kampány a napokban indult a Kickstarter-en.

A formabontó nonprofit zöld kezdeményezés a világszerte több száz millió mobilózó által napi szinten használt, közismert TripAdvisor applikáció logikáján alapszik. Az egyelőre fejlesztési fázis előtt álló alkalmazással a felhasználók egy mozdulattal értékelhetnek majd több szempont mentén cégeket aszerint, hogy azok mennyire környezettudatosak.

 

Az appot a Greenwill nevű budapesti központú nemzetközi nonprofit szervezet álmodta meg, mely díjmentes tanácsadást nyújt környezettudatosság terén cégek, szervezetek és állami intézmények számára.

 

 

A közösségi média erejét kihasználó GreenAdvisor segítségével a felhasználók egy nagyon hatékony, transzparenciát biztosító eszközt kapnak a kezükbe, mellyel elősegíthetik, hogy a vállalati szféra környezettudatosabban működjön. Az értékelt cégek pedig kénytelenek lesznek nagy nyilvánosság előtt reagálni a véleményekre, illetve remélhetőleg fokozni környezettudatosságukat. Az alkalmazás teljesen ingyenes lesz, a felhasználók pedig megoszthatják értékeléseiket kedvenc közösségi média profiljaikon keresztül.

 

Az applikáció fejlesztéséhez szükséges forrás összegyűjtésére a Kickstarter-en indult közösségi finanszírozási kampány, melynek keretében 2015. augusztus 12-ig 1-től 2500 euróig terjedő összeggel bárki támogathatja az ötlet megvalósulását.

 

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05