Weboldalakon kábító hatású anyagokat áruló bandát fogtak el a rendőrök

MTI Sajtóadatbank, 2015. július 21. 08:23

Weboldalakon kábító hatású anyagokat áruló, bűnszövetségben működő csoportot leplezett le a rendőrség, a banda minden tagját elfogták - közölte a rendőrség a honlapján.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal való visszaélés megalapozott gyanúja miatt eljárást folytat - szabadlábon hagyásuk mellett - hat magyar állampolgár ellen - olvasható a police.hu oldalon.
 

Mint írták, a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a bűnszövetségben működő csoport tagjai weboldalakon legálisnak hirdetett "herbál" és "füstölő" alapanyagokat – főleg spanyolországi címeken keresztül – Kínából rendelték, majd anyagi haszonszerzés céljából 2014 júliusa óta folyamatosan továbbértékesítették.
 

A nyomozók információi szerint ez a csoport is árusította azt a "FACEBOOK" tablettát is, amelytől korábban tucatnyi fiatal lett rosszul.
 

A gyanúsítottak "a vagyonkimentés" érdekében spanyol gazdasági társaságot is alapítottak, illetve az alapanyagok ellenértékeként több tízmillió forintot utaltak kínai címzetteknek, ezért a rendőrség nyolc bankszámlát zár alá vett, valamint intézkedett az érintett weboldalak elérhetetlenné tételéről is.
 

A magas életszínvonalon élő elkövetők legális jövedelemmel nem rendelkeznek, adóbevallási és adófizetési kötelezettségüket évek óta nem teljesítik, ezért a rendőrök értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt - olvasható.
 

A házkutatások alkalmával a nyomozók lefoglaltak egy tablettázó-, és két kapszulagépet, tablettákat, porokat, az előállításhoz használt eszközöket, ékszereket, valamint egy Chevrolet Camaro típusú gépjárművet is.
 

Az interneten illegálisan kereskedő csoport tagjait július 16-án az ország több pontján összehangolt akció keretében fogták el a rendőrök az Europol közreműködésével.

Kulcsszavak: jog

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Microsoft MI-alapú virtuális asszisztense

Épp most lépünk be a mesterséges intelligencia által meghatározott korszakba – egy olyan új világba, amelyben alapvetően változik meg a technológiához való viszonyunk, és az is, hogy milyen előnyöket kínál számunkra a technológia. 

2023. szeptember 24. 15:52

Erre nem számítottunk – megtorpant az online kiskereskedelem

Az idei II. negyedévben mind értékben, mind a vásárlások számában visszaesett az online boltokban bankkártyával fizetett tranzakciók száma az év első három hónapjához képest. Ennek ellenére minden 5. bankkártyával itthon fizetett forintot webshopokban költünk el – derül ki a BiztosDöntés.hu összeállításából.

2023. szeptember 24. 13:20

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

MI-vel teszi hatékonyabbá és fenntarthatóbbá a cégek működését a Schneider Electric

Mesterséges intelligencia (MI) megoldással egészíti ki EcoStruxure Resource Advisor megoldását a Schneider Electric, a lépésnek köszönhetően a vállalati döntéshozók még gyorsabban férhetnek hozzá a cégük energiafelhasználási és fenntarthatósági adataihoz. Az új rendszer zártkörű béta tesztje szeptemberben indul és várhatóan az év végén, illetve 2024 elején lesz szélesebb körben is elérhető.

2023. szeptember 24. 10:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59