95 millió NIKKOR objektív került ki eddig a Nikon háza tájáról

forrás: Prím Online, 2015. július 30. 09:24

A Nikon bejelentette, hogy a cserélhető objektíves Nikon fényképezőgépekhez gyártott NIKKOR objektívekből mára összesen 95 millió darab készült.

A Nikon széles NIKKOR termékskálája több mint 90 különböző típusú objektívet ölel fel; köztük cserélhető objektíveket a Nikon 1 cserélhető objektíves kompakt digitális fényképezőgépek kategóriájához, valamint újdonságokat is. A Nikon az év elején jelentette be az AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR rögzített gyújtótávolságú telefotó objektívet: ez volt az első PF-objektívelemet tartalmazó NIKKOR objektív, amely egyben a világ legkönnyebb objektívje a kategóriájában.

 

A gyártási számokban elért mérföldkő teljesítéséhez két új, a kategóriájukban legkönnyebbnek számító professzionális szupertelefotó objektív is hozzájárult: az AF-S NIKKOR 500mm f/4E FL ED VR és az AF-S NIKKOR 600mm f/4E FL ED VR. A kiváló eredmény elérését a nagy teljesítményű és rendkívül kompakt formatervű AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR DX formátumú zoom objektív is segítette. 

 

 

A NIKKOR termékvonal természetesen felhasználja a Nikon legújabb fejlesztéseit, például a tartós nanokristály-bevonatot és a nagy teljesítményű rázkódáscsökkentő rendszert. A színeltérés-kompenzációs funkcióval rendelkező PF (Phase Fresnel) objektívelemeknek köszönhetően a NIKKOR objektívjei kisebbek és könnyebbek, miközben a fluorit objektívelemek jó színeltérés-kompenzációt nyújtanak, és kompaktabbá teszik a telefotó objektíveket. A fluorbevonat hatékonyan taszít többféle szennyezőanyagot, például a port, a sarat, a vizet, az olajat és a zsírt.

Kulcsszavak: Nikon Nikkor objektív

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05