Mio Combo: a fedélzeti computerek alternatívája

forrás: Prím Online, 2015. július 29. 15:33

Az életünket és vezetési szokásainkat megkönnyítő extrák ma már nem ismernek határokat. Parkolási asszisztens, figyelmeztetés a sebességmérő kamerákra, kereszteződések 3D-s előnézete: egytől-egyig olyan funkciók, melyek kétségtelenül minden autós hasznára válnának, ám többnyire csak korunk high-tech autócsodáinak fedélzeti egységében kapnak helyet. A Mio legújabb Combo terméke ezeket a lehetőségeket kínálja, az autó típusától függetlenül.

Az autóiparban a technológia fénysebességgel száguld az innovációk szupersztrádáján, gyakran csak kapkodjuk fejünket a legújabb trendek láttán. Míg néhány éve még újdonságnak számítottak a tolatókamerák vagy a hibrid meghajtású autók, ma már inkább a vezetési szokásainkat megtanuló, és ahhoz alkalmazkodó útvonaltervezés érdekli a kényelmet kereső autósokat. Egy-egy autós kütyü fokmérője ma már nem csak a minőség, ez lényegében alap elvárás. Fontos, hogy minél több vezetést megkönnyítő funkcióval bírjon, időt és pénzt takarítson meg használójának.

 Ezen gondolatok mentén született meg a navigációk és autós kamerák kombinációjából életre hívott Mio Combo 5207 LM készülék is, mely számos extra funkciójával valódi forgalmi asszisztensként felel a vezetés közben felmerülő helyzetekre.

High-tech fedélzeti computer egy mobiltelefon áráért

A Mio Combo egyik legfőbb előnye, hogy bármilyen autóba utólag felszerelhető, tudását tekintve pedig bármikor felveszi a versenyt a legújabb autómodellekbe épített okostechnológiákkal. Az intelligens rendszer ráadásul fejlődőképes: vezetési szokásaink megtanulásával, valós idejű forgalmi információkkal, folyamatosan frissülő sebességmérő kamera adatbázissal és élettartamig szóló térképfrissítéssel hosszú távú befektetéssé növi ki magát. A legújabb idei frissítés során 44 európai ország térképére összesen közel 90,000 extra kilométer került fel, Magyarországot már 100%-ban lefedi. Nemzetközileg több, mint 270,000 hasznos hely és érdekes pont (POI) megjelölésével bővült a repertoár, melyek között magyar érdekeltségűek is szép számmal akadnak.

 Költségkímélő és hobbikamera

A hazai autósok körében is egyre elterjedtebb fedélzeti kamerák folyamatos képfelvétel mellett minden úton történt eseményt rögzítenek, melyeket akár szabadidős célokra is felhasználhatunk. A HD rögzítésre is képes kamerák felvételei amellett, hogy megóvnak minket a biztosítási csalások és cserbenhagyásos koccanások felesleges komplikációitól, akár örök emlékként is szolgálhatnak legszebb útjainkról, melyeket villámgyorsan megoszthatjuk online.

 Újragondolt navigációs szempontok


A hagyományos értelembe vett GPS feladatokat a Mio számos kényelmi extrával egészítette ki multifunkciós készülékében, új értelmet adva a vezetési asszisztens jelentésének. Vezetési szokásaink rögzítésével a Combo hamar megismer minket és preferenciánkat, és egy idő után ennek megfelelő útvonalakat ajánl a cél elérésére. Intelligens tervezőszoftvere emellett a napszak, forgalom zsúfoltsága vagy akár a valós időben érzékelt lezárások alapján is felülbírálhatja az eredeti tervet. Az útvonal meghatározása után, út közben sem hagy magunkra: a kereszteződések 3D-s előnézete, a besorolásnál segítő forgalmi sávasszisztens illetve a cél közelében fellelhető parkolóhelyek kijelzése együttesen teszik a Mio Combot kategóriája csúcskészülékévé.

A Mio újgenerációs Combo készülékei 2015.08.03.-tól kaphatók itthon, már 61.990 Ft-tól.

 

Kulcsszavak: GPS autószolg navigáció Mio

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental gumiabroncsa nyerte el a Swiss Automotive Show 2023-as innovációs díját

A Continental eddigi legfenntarthatóbb gyártású gumiabroncsa, az UltraContact NXT nyerte meg a „Fenntartható fejlődés/környezetvédelem” kategóriát a hatodik Swiss Automotive Show-n. 

2023. szeptember 29. 09:54

Ihletet ad a jövő autói tervezőinek a Hot Wheels

Idén szeptemberben a világ egyik legrangosabb autós formatervezői pályázata, a Polestar Design Contest tulajdonosai partnerségi megállapodást kötöttek a Mattel-lel. Ennek részeként a márkához tartozó, 55 éves múltra visszatekintő Hot Wheels járművek innovatív tervei a verseny leendő résztvevőinek rendelkezésére állnak majd, illetve a jövőben a Polestar autókból Hot Wheels és Matchbox gyűjthető modellek készülnek.

2023. szeptember 20. 16:16

A Continental és a Google Cloud közös fejlesztésének köszönhetően hamarosan beszélgethetünk autónkkal

A Continental technológiai vállalat az IAA Mobility nemzetközi járműipari szakkiállításon jelentette be, hogy partnerségre lép a Google Cloud-dal. Az együttműködés részeként a két techcég közösen épít generatív mesterséges intelligenciát (AI) a jövő autóiba, így a Continental lesz az egyik első autóipari beszállító a világon, amely ezt a technológiát közvetlenül a járművezérlő rendszerbe integrálja. 

2023. szeptember 16. 12:23

Újabb elektromos kamionok a Raben flottájában

2022-ben együttműködési megállapodást kötött a zéró emissziós teherszállítás terén a Volvo Trucks, az IKEA Industry és a Raben Group. Kevesebb mint egy évvel az első elektromos kamion lengyelországi átadása után a Raben újabb két ilyen járművet állított üzembe a bútorgyártó kiszolgálására.

2023. szeptember 9. 14:58

Az LG egyedi mobilitási élményeket mutatott be az idei Müncheni Autószalonon

Az LG Electronics (LG) megtartotta történetének első sajtótájékoztatóját a világ egyik legjelentősebb közlekedési eseményén, a Müncheni Autószalonon, vagyis hivatalos nevén az IAA Mobility szakvásáron. Az LG vezérigazgatója, William Cho Münchenben bemutatta, hogy a vállalat miként látja a mobilitási iparág jövőjét, illetve, hogy az LG hogyan akarja előmozdítani a mobilitási ökoszisztéma egészét érintő fontos változásokat.

2023. szeptember 9. 08:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38