Sikeres negyedévet zárt az LG

Czipperer Dia, 2015. július 30. 10:32

Sikeres negyedévet tudhat mögött a kisebbik dél-koreai technológiai vállalat, az LG. A válalalt tobbek között mobilfronton is növelte bevételeit.

Több piacon is jól teljesített az idei második negyedévben az LG. A mobiltelefon üzletágban különösen jó eredményeket produkált a vállalat. Észak-Amerikában több mint harmadával növelte átbevételét, a középkategóriás okostelefonk és táblagépek jobb teljesítményének köszönhetően. Az anyaországban, Dél-Koreában pedig minden korábbinál több, 8 millió feletti darabszámban értékesítették LTE-képes okostelefonjaikat. 
 


Az elért 226,4 milliárd koreai won (206,4 millió USA dollár) nettó nyereség a megelőző negyedévvel nagyjából azonos szinten áll, ugyanakkor az egy évvel korábbinál alacsonyabb árbevétellel párosult globálisan. Mindez részben annak köszönhető, hogy a televíziók piacának talpra állása egyelőre várat magára számos régióban.

 

A 4K televíziók piacának várt növekedése mellett a tavalyi időszakhoz képest tehát a mobiltelefon-üzletág árbevétele is emelkedni tudott az idei második negyedévben.

Kulcsszavak: +céginfó árbevétel LG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20