Informatikai menedzserek találkozója Balatonfüreden

MTI Sajtóadatbank, 2000. október 2. 08:00
A Családi Net néven induló új programról, és a magyarországi informatikushiányról is beszélt Sík Zoltán informatikai kormánybiztos szombaton Balatonfüreden az Informatikai Vállalkozások Szövetségének hetedik menedzser-találkozóján.
A Családi Net hitelkonstrukcióval, állami támogatással számítógéphez és internet-eléréshez juttatja azokat, akik ennek költségét nem tudják egy összegben előteremteni. Egy-egy programcsomag - közölte - háromszázezer forint értékű és ebben az állami támogatás mértéke meghaladja a nyolcvanhétezer forintot. A kedvezmények igénybevételének feltételeit most dolgozzák ki és október közepén hozzák nyilvánosságra. A terv szerint karácsonyig 1400 ilyen kedvezményes csomagot bocsátanak ki.

Kitért a kormánybiztos a találkozó egyik témájára az informatikushiányra is. Közölte, hogy jövőre megduplázzák az informatika szakra felvettek számát; az idén a nappali tagozaton 2300 elsőéves hallgató kezdte meg tanulmányait jövőre legalább kétszer ennyire számítanak. Hangsúlyozta továbbá, hogy a magyarországi képzés magas színvonalú , ezért külföldön is keresettek szakembereink.

A találkozón Gyurós Tibor az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnöke elmondta, hogy az informatikus hiány nem egyformán mutatkozik a különböző területeken, nagyon kevés e téren a projektmenedzser, a pénzügyi informatikus.

A szövetség elnöke kitért arra is, hogy a német zöldkártya akció, amely a magyar informatikusok ottani foglalkoztatására irányult, nem fokozta tovább a hiányt, alig több mint ötszáz magyar szakember vállalt munkát Németországban, ami azt jelzi, hogy az informatikusok magyarországi elismertsége megfelelő, és jók a lehetőségeik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás