Űrakadémiát szervez a Magyar Asztronautikai Társaság

MTI Sajtóadatbank, 2015. augusztus 4. 13:31

Idén először szervez Űrakadémiát fiatal szakembereknek és egyetemi hallgatóknak a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT). Az augusztus 6. és 9. között zajló gödöllői találkozónak különleges aktualitást ad, hogy Magyarország 2015-ben az Európai Űrügynökség (ESA) teljes jogú tagjává válik.

"A szervezethez való csatlakozással egész sor korábban nem látott lehetőség nyílik meg a hazai űripar, űrkutatás és az alkalmazások területén. Kihasználásukban az elkövetkező években-évtizedekben a mostani fiatal szakemberek meghatározott szerepet fognak játszani" - rögzíti a Magyar Asztronautikai Társaságnak a közleménye.

Mint ahogy a dokumentum rámutat, a MANT az ENSZ támogatásával működő, fiatal űrszakembereket képviselő nemzetközi szervezet, a Space Generation Advisory Councillal együttműködve rendezi meg a négynapos Űrakadémiát 18-15 év közötti fiataloknak, egyetemi és főiskolai hallgatók, frissen végzett szakemberek és doktoranduszoknak. A résztvevők között egyaránt lesz mérnök és fizikus, informatikus és jogász, orvos és biológus, kémikus és menedzser.

 A rendezvényen előadást tartanak az Európai Űrügynökség programjairól, szó esik egyebek mellett az alapkutatásokról és az űrcsillagászatról, az anyagtudományról, az űralkalmazásokról, a Mars-kutató keringő egységek adatainak feldolgozásáról és értelmezéséről.

A résztvevők közös ajánlást fogalmaznak meg Magyarországnak, hogy az ESA önkéntes programjai közül melyekhez lenne érdemes csatlakozni. Az Űrakadémián megszülető javaslatot egy kiválasztott fiatal mutathatja be a hazai döntéshozóknak.

"A nyári Űrakadémiával a MANT hagyományt szeretne teremteni, hogy létrejöjjön egy olyan szakmai fórum, amely a hazai űrszektor jövőjének meghatározó szereplőit ismerteti meg egymással és egymás szakterületeivel a további sikeres közös munka, együttműködés végett" - emeli ki a közlemény.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32
online sportfogadás