Új teleobjektív a Nikontól: AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR

forrás: Prím Online, 2015. augusztus 6. 08:23

A Nikon bemutatta új nagy zoomos objektívjét és egyúttal a sokoldalú szupertelefotóban rejlő legújabb lehetőségeket. A legújabb technológiákkal felszerelt AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR objektív hihetetlen átfogásra képes. 

Akár az élővilág, a madarak, a repülőgépek vagy a gyors sportok fényképezése a feladat, a Nikon vadonatúj, FX formátumú zoomobjektíve, az AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR mindig megbízható teljesítményt nyújt. A 200-500 mm-es tartomány fantasztikus átfogást jelent, az állandó f/5.6 rekesz pedig egyenletes sebességet és kiváló mélységélesség-szabályozást tesz lehetővé a teljes zoomtartományban.

A teljesítményre sem lehet panasz: optikai felépítése 19 elemből áll 12 csoportban, emellett pedig három ED üvegelem gondoskodik a színeltérés minimalizálásáról. A jelenlegi NIKKOR termékcsalád leghosszabb rögzített rekesszel rendelkező objektívjeként az új NIKKOR 200-500 mm objektívet a Nikon legújabb rázkódáscsökkentő (VR) technológiájával is felszerelték. A nagy tudású rendszer segítségével akár 4,5 lépésközzel hosszabb záridővel lehet fényképezni, a gyors események megörökítését pedig SPORT VR mód segíti. A Nikon exkluzív Silent Wave Motorja emellett gyors automatikus élességállítást (AF) is kínál. Az elektromágneses rekesszel még gyors sorozatfelvételek készítése közben is stabil az AE-szabályozás. 

 

Kompromisszumok nélküli teljesítmény

 

Az AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR objektív tovább folytatja a képalkotó technológiát hagyományosan továbbfejlesztő Nikon termékek sorát. A nemrég fejlesztett, a rázkódáscsökkentő (VR) rendszerbe épített SPORT VR mód révén az objektív kiválóan megbirkózik a mozgó témák – például repülő madarak vagy gyors sportágak – megörökítésével. A SPORT VR mód különösen akkor nagyszerű segítség, amikor a fényképésznek pánoznia kell a téma követéséhez. Ez a mód nagy sebességű mozgásnál is stabilan tartja a keresőben látható képet, és a kikapcsolt VR esetén rendelkezésre állóhoz hasonló sorozatfelvételi sebességet eredményez. 

Craig Kolesky: AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR Nikon D

Nézz a távolba!

A teljes zoomtartományban elérhető f/5.6 rögzített maximális rekesz mellett az AF használatára is van lehetőség, ha 1,4-szeres telekonvertert csatlakoztat egy f/8 rekeszértékkel kompatibilis fényképezőgéphez.  

 

Az AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR zoomzáró kapcsolóval is rendelkezik, amely akkor is biztosan rögzíti az eszközt, ha épp nincs használatban, a levehető állványtalp pedig állvánnyal fényképezés közben stabilizálja az objektívet. Az objektívhez emellett levehető objektív-fényellenzőt és puha tokot is mellékeltek. 

 

 

Kulcsszavak: Nikon objektív

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50