A Telekom mobilhálózatán már túlsúlyban van a 4G adatforgalmazás

forrás: Prím Online, 2015. augusztus 7. 15:27

A Telekom 4G mobilinternet szolgáltatás 2012. januári elindítása óta első alkalommal 2015. júliusban fordult elő, hogy a Telekom 4G hálózatának összesített havi adatforgalma meghaladta a 3G-s adatforgalmat. A 4G adatforgalom folyamatos és stabil növekedést mutat az indulástól kezdve, így várhatóan a továbbiakban már tartósan és egyre nagyobb mértékben túlsúlyban lesz a 4G hálózaton folyó adatforgalmazás az összesített forgalomban.

Az adatforgalommal párhuzamosan az ország első 4G hálózata felnőttkorba lépett az ügyfélszám, valamint a lefedettség tekintetében is. A 4G növekedésének dinamizmusát jól jellemzi, hogy 3 és fél év alatt több mint 670 ezerre nőtt a Telekom 4G hálózatát használók száma. A szolgáltató intenzív mobilhálózati fejlesztésének eredményeként országszerte már több mint 2200 településen elérhető a legkorszerűbb mobilinternet szolgáltatás, és az országos lakossági kültéri lefedettség elérte a 91%-ot, ami a tervek szerint az év végére gyakorlatilag teljesre, 97%-osra  bővül.

A mobilinternetes ügyfelek felhasználói szokásait tekintve elmondható, hogy a 4G-felhasználók jellemzően többet forgalmaznak a 3G-s ügyfeleknél. Az adatforgalom dinamikus növekedéséhez az is hozzájárult, hogy a Telekom kínálatában már 70-féle 4G-képes okos eszköz közül választhatnak az ügyfelek. Elősegítette a 4G adatforgalom túlsúlyba kerülését az is, hogy a Telekom 4G mobilinternet kitűnőre vizsgázott az idei fesztiválszezon során, ahol a szolgáltatásainkat már teljes egészében a 4G technológiára alapoztuk. Ennek érdekében a Balaton környékén már a nyár elején közel teljesre növeltük a 4G lefedettséget.

A Telekom 4G ügyfélélmény javításához szintén hozzájárul az ez évtől működő 4G adatroaming és a Domino 4G. Folyamatosan bővítjük a 4G roaming partner szolgáltatók számát, ezzel biztosítva a külföldre utazóknak, illetve a hazánkba látogatóknak is a 4G minőség elérhetőségét.

Magyarországon elsőként a Telekom tesztelte a 4G/LTE technológiát 2009-ben. A Telekom kereskedelmi 4G szolgáltatásának bevezetésére, szintén elsőként a hazai piacon, 2012. január 1-jével került sor az ügyfelek bevonásával végzett 3 hónapos hálózati tesztet követően. A Telekom LTE-Advanced teszthálózatával pedig 2014-ben már a mobiltechnológia következő lépcsőfoka is megjelent hazánkban.
 

 

Kulcsszavak: mobilhálózat 4G Telekom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39