Új irányok és új piacok Dell vállalati üzletágában

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 4. 13:23

A Dell bemutatta a Datacenter Scalable Solutions (DSS) nevű új üzletágát, amely a Dell nagyvállalati megoldásokkal foglalkozó szervezeti részén (Enterprise Solutions) belül kapott helyet. A DSS ágazatot a webes technológiai, telekommunikációs szolgáltató, webhely-üzemeltető, olaj- és gázipari cégek, valamint a kutatószervezetek konkrét igényeinek megfelelően alakították ki. Ezeknek a vállalatoknak gyakran kiterjedt technológiai elvárásaik és ellátási lánccal kapcsolatos követelményeik vannak, mert csak így képesek innovatív megoldásokat nyújtani ügyfeleiknek. A gyors, méretezhető és ismételhető folyamatokra épülő működési modellel a Dell mostantól egyedülálló módon képes biztosítani ezeknek a vállalatoknak a szükséges, kifejezetten a számukra tervezett technológiai megoldásokat, a kívánt időpontban.

A Dell közel nyolc évvel ezelőtt úttörőnek számított a hiperskálázható piacon, amikor létrehozta a Data Center Solutions (DCS) ágazatot, amelynek célja optimális megoldások tervezése és kiépítése volt a nagyméretű adatközponti környezetek számára. A DCS továbbra is teljesen személyre szabott megoldásokkal kínál ezen a piacon. Napjainkban azonban egyre több az olyan vállalat, amely kevéssel marad el a hiperskálázható mérettől, és egyre inkább azokhoz hasonló igényekkel bír az adatközpont kapacitás vásárlása és kiépítése terén. Ez a szegmens háromszor olyan gyorsan növekszik, mint a hagyományos, x86-alapú szerverpiac, és összesen 6 milliárd USD nagyságú megcélozható piacot jelent1.

 A Dell az egyedülálló megoldásokkal a webes technológiai, webes üzemeltető, telekommunikációs szolgáltató, olaj- és gázipari cégeknek, valamint a kutatószervezeteknek ezt a szegmensét máshogy célozza meg. Az új működési modellel – amely ötvözi a Dell vállalati és DCS portfóliójának kiváló minőségét és stabilitását, és épít a globális támogatás és ellátási lánc előnyeire – a Dell DSS képes az ügyfelek pontos igényeinek megfelelő megoldások kialakítására.

Megoldások az ügyfelek igényei szerint


A sajátos üzleti kihívások és alkalmazási szükségleteik miatt számos cégnek gyakran speciális technológiai megoldásokra vagy telepítési modellekre van szüksége. Míg az egyik cégnek olyan szoftverek kellenek, amelyekkel hatékonyabban kezelheti az adatait, és azok részletes elemzésével versenyképesebbé válhat, egy másik a hagyományostól eltérő operációs rendszert telepíthet. Egy harmadiknak pedig lehetséges, hogy a hét végére világszerte több ezer további szerverre van szüksége, hogy az előre nem tervezett feladatokat lásson el. Egy olyan gyors működési modellel – amely arra a tapasztalatra épít, amit a Dell az ügyfelek kihívásainak megértésének területén szerzett – a Dell DSS képes megfelelni ezeknek a nagyarányú igényeknek, és differenciált, illetve optimalizált ajánlatokat nyújt az egyes ügyfeleknek. Például:
 

  •     Egy globális szolgáltató cégnek, amely arra specializálódott, hogy gyors adatelérést biztosítson a végfelhasználóknak, kiterjedt tesztmátrixszal kell rendelkeznie, hogy meghatározhassa, a munkaterhelései szempontjából milyen konfigurációk a legelőnyösebbek. Ezek a konfigurációk azonban nem mindig találhatók meg a piacon elérhető termékek között. A Dell DSS a globális ellátási láncának és a teljes mértékben egyénre szabott megoldások kiépítésében szerzett tapasztalatának köszönhetően építette ki az ügyfél által kért infrastruktúrát.
  •     Egy olaj- és gázipari vállalatnak a maximális teljesítmény elérése mellett minimalizálnia kellett az áramfogyasztását a szeizmikus adatok feldolgozásakor. Egy olyan iparágban, ahol minden másodperccel növelhető a versenyelőny, az ügyfél alternatív hűtési megoldást kívánt kiépíttetni egy Dell-infrastruktúrához. A Dell DSS az ügyféllel együttműködve az igényeknek megfelelő megoldást kínált, miközben a teljes körű Dell jótállást és támogatást is nyújtott.


Az ellátási lánc optimalizálása és az ügyfélre szabott konfigurációk mellett a Dell DSS képes a piaci igényekre reagáló új rendszerek gyors kiépítésére. A Dell első DSS-márkájú termékeit késő ősszel mutatja be.

A Dell DSS szoros partnerkapcsolatban áll a Dell Financial Services ágazattal. A rugalmasabb jótállási és finanszírozási lehetőségekkel a Dell segíti az ügyfeleit, hogy olyan technológiákra tegyenek szert, amelyek – szem előtt tartva az üzleti értékeket – a jövőben is biztosítják a vállalat működését.

Kulcsszavak: adatközpont +céginfo Dell

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A legbefolyásosabb afroamerikai cégvezetők között a Unisys alelnöke

A vállalat szenior alelnökét és vezető jogtanácsosát, Claudius Sokenu-t 2022 legbefolyásosabb színesbőrű vállalatvezetői közé választotta a Savoy című amerikai magazin.

2022. augusztus 19. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40