SleepSense: egészségmegőrzést szolgáló kütyü a Samsungtól

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 5. 12:12

A Samsung Electronics a berlini IFA szakkiállításon mutatta be Samsung SleepSense-t, a személyes egészségmegőrzést szolgáló eszközök egy új típusát, amely az alvás minőségének javításában segíti a felhasználóit.  

Egészségünk megőrzéséhez és jó közérzetünkhöz nélkülözhetetlen a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás. A munkahelyi és szülői kötelezettségek, valamint stresszes életmód miatt azonban sokaknak nehézséget okoz, hogy az éjszakánként az ajánlott 7-9 órát valóban pihentető alvással tudják tölteni, ami az egészségüket is kockáztatja.

A túl kevés alvás komoly problémákat okozhat a gyenge teljesítménytől kezdve, a nagyobb valószínűséggel elkövetett hibákon át egészen a fokozott balesetveszélyig.

 A Samsung új SleepSense eszköze segít abban, hogy gyorsan és könnyedén megértsük alvási mintáinkat és megtanuljuk, hogyan tudjuk javítani az alvás minőségét – így a SleepSense lehet a személyes alvási tanácsadónk. Az alvásunkat monitorozó eszköz szabadalmaztatott technológiát alkalmaz az alvás mennyiségének és minőségének elemzésére, egy mobileszközre letölthető alkalmazáson keresztül jelentéseket készít az alvásunkról, és szakértői tanácsokat ad annak érdekében, hogy alvásunk minőségén javítsunk.

Egyszerűen megismerhetjük, hogyan alszunk

Samsung SleepSense használata rendkívül egyszerű. A matrac alá kell helyezni érzékelőt, a SleepSense alkalmazást le kell töltetni a mobilra és össze kell kötni az érzékelővel. Ezt követően már csak álomba kell merülni és a SleepSense meg is kezdi működését.

A SleepSense egy olyan pontos (akár 97%-os pontosságú) alváskövető érzékelő, amely a fogyasztói piacokra készült. A valós idejű, közvetlen érintkezés nélküli érzékelője révén elemzi a szív- és légzésritmust, valamint az alvás alatti mozgásokat, ami alapján minden reggel egy személyre szabott összefoglaló jelentést készít az alvásról. Ez egy „alvás pontszámot” is tartalmaz, amelyet az adott életkornak megfelelő átalagos adatokkal vethetünk össze.

Az alvás pontszám hét összetevőből kalkulálja a SleepSense: a teljes alvási időből, az alvás hatékonyságából, az elalváshoz szükséges időből, az alvás közbeni felébredések, és az ágyból való felkelések számából, a REM (gyors szemmozgás) fázisában eltöltött, valamint a mélyalvásban eltöltött idő arányából.

Szakértő tanácsok az alvás minőségének javításához

A személyes alvás pontszáma alapján az alkalmazás szakértői javaslatokat ad az alvás minőségének javítására.

A Harvard Orvosi Egyetem professzora, Dr. Christos Mantzoros dolgozott együtt a Samsunggal, hogy személyre szabott, professzionális tippeket biztosítson az alvás minőségének javítására – beleértve az életmódra, a táplálkozásra és az edzésre vonatkozó tanácsokat. A személyes alvási mintától függő tippek és tanácsok segítenek abban, hogy a következő alkalommal jobban aludhassunk.

 Az alvási környezet szabályozása

A kényelmes környezetnek kritikus szerepe van a jó minőségű alvásban. Az optimális alvási környezet megteremtése érdekében a Samsung SleepSense kapcsolódni tud a Samsung okos eszközeihez, lehetővé téve a légkondicionáló berendezések irányítását és a tévé kikapcsolását, amikor álomba merülünk. A szenzor a Samsung SmartThings applikációval is képes kapcsolódni, amely számos további otthoni eszközt – köztük a termosztátot, a biztonsági kamerát és az izzókat is – képes irányítani, amelyek befolyásolják az alvás feltételeit.

Ébredj frissen!

Sok ember kába és ingerlékeny marad egész napra, ha az óra csörgése a mélyalvás fázisából ébreszti fel. A Smart Alarm megoldás fokozatosan ébreszt, elemezve az alvás fázisairól gyűjtött adatokat és beazonosítva a legalkalmasabb időpontot az ébredésre. Ennek köszönhetően kevésbé leszünk bágyadtak és álmosak a nap folyamán, helyette frissen és energiával telve kezdhetjük meg a napot.

Segíts a szeretteidnek is!

A SleepSense azoknak is segít, akik aggódnak szeretteikért – például idősebb családtagjaikért – akik az alvás hiányától szenvednek. A matracuk alá helyezett érzékelővel és a mobilalkalmazás ’Family care’ opcióját választva e-mailben kaphatunk elemzést a hozzátartozónk alvásának minőségéről.
 

Kulcsszavak: egészség Samsung

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Samsung tanácsok a pihentető alváshoz

Életünk közel egyharmadát töltjük alvással, nem véletlenül, hiszen ez teszi lehetővé testünk és elménk regenerálódását, míg a hiánya csökkentheti a teljesítményt és a tiszta gondolkodási képességet. Azonban, sokak számára a valódi pihenés kihívást jelent, egyre többen küzdenek alvási nehézségekkel*. Mivel a minőségi alvás jóllétünk és egészségünk alapja, a Samsung a helyes alvási szokások kialakításának fontosságára hívja fel a figyelmet az Alvás Világnapján.

2023. március 17. 18:50

„Van kedvetek átjönni?” – Így töltjük az időt, ha buli van nálunk

Szabadidejükben a magyarok többnyire tévét néznek vagy zenét hallgatnak, és ezt jellemzően a vendégeik társaságában is folytatják – mutat rá a Samsung reprezentatív felmérése* . A szórakoztató elektronikai eszközök közül legtöbben a televíziót használják vendégség alkalmával: a készüléket a vendéglátók több mint fele be szokta kapcsolni az esetek legalább felében, és úgy tűnik, a technológia kínálta lehetőségeknek köszönhetően a házibulik lelke a konyhából lassan a képernyő mellé költözik.

2023. március 16. 11:30

Jobb egészségmegőrző funkciókkal kapható a HONOR Band 7

A HONOR bemutatta a HONOR Band 7-et, az új innovatív egészségügyi testen hordható eszközét. A HONOR Band 7 nagyobb AMOLED kijelzővel, 14 napos akkumulátor-üzemidővel és pontos mérésekkel érkezik. A HONOR egészségügyi technológiájának köszönhetően a készülék képes rögzíteni a pulzusszámmal, az alvással, a stresszel és egyéb többdimenziós egészségügyi paraméterekkel kapcsolatos értékeket és adatokat – így hosszútávú társ a felhasználók egészségmenedzsmentjében.

2023. március 16. 09:56

5 tipp a tökéletes otthoni moziélmény megteremtéséhez

A streamingplatformok hódításával gyorsan változnak a filmfogyasztási szokásaink: egyre könnyebben személyre szabhatjuk, hogy mit, mikor és milyen körülmények között nézünk. Egy jól megválasztott projektorral, soundbarral és néhány kiegészítővel magasabb szintre emelhetjük az otthoni filmezés élményét, és sokkal jobban elmerülhetünk kedvenc műsoraink világában, mintha csak egyszerűen bekapcsolnánk a tévét.

2023. március 13. 16:57

Új vezeték nélküli fülhallgatót hozott Magyarországra a Huawei

Már Magyarországon is elérhető a HUAWEI FreeBuds 5i vezeték nélküli fülhallgató, amely kiemelkedő hangminőséget, stílusos megjelenést és sokoldalú funkciókat kínál elérhető áron. A FreeBuds termékcsalád új tagja megörökölte a széria főbb jellemzőit: a stílusos eszköz kiváló hangminőséget kínál az aktív zajszűrés és különböző hangszínszabályzó módok révén, emellett egyszerre két kompatibilis eszközzel is párosítható. Átlagos használat mellett a Freebuds 5i mintegy 28 óra üzemidőt biztosít, 15 perc töltéssel pedig akár 4 órányi zenelejátszásra képes*.

2023. március 13. 15:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48