Világpiaci elsőségre törekszik a Huawei

MTI Sajtóadatbank, 2015. szeptember 7. 08:44

A lassuló gazdasági növekedés környezetében is bőven versenyképes az okostelefon ágazat, s ez a Huawei malmára hajtja a vizet.

"A gazdaság lehűlése kedvez nekünk, mivel túl sokan versenyeznek a piacon" - mondta Richard Yu, a Huawei lakossági üzletágának az igazgatója a berlini IFA szórakoztató elektronikai vásáron a Wall Street Journal lapnak adott interjúban. A Huawei Technologies Co. okostelefon és más felhasználói készülékeladásai jól tartják magukat Kínában, globális szinten pedig a felhasználói készülék üzletág értékesítési árbevétele jövőre 30 százalékkal, több mint 20 milliárd dollárra emelkedik - mondta el az igazgató.

 A sencseni Huawei Technologies Co. az idei második negyedévben lépett előre a harmadik helyre a legnagyobb okostelefon gyártók világranglistáján a listavezető Samsung Electronics Co. és a rangsorban második Apple Inc. mögött. Az idén 425 milliós forgalmúra becsült kínai okostelefon piacon pedig a Samsungot megelőzve eladásai az első félévben 39 százalékkal 48,2 millióra emelkedtek, míg legnagyobb belföldi versenytársa, a Xiaomi Corp. ezalatt 34,7 millió készüléket értékesített.

A Huawei okostelefon piaci stratégiáját a prémium kategóriás készülékek értékesítési részarányának növelésére alapozza. "Technológiánkkal már megelőztük versenytársainkat, márkánk felépítése azonban időt vesz igénybe" - mutatott rá Richard Yu, logikus lépésnek nevezve a prémium szegmens megcélzását azt követően, hogy a Huawei éveken át olcsó árfekvésű készülékeket szállított mobil hálózati üzemeltetőknek, amelyeket azok saját márkájuk alatt értékesítettek.

"A prémium kategóriás készülékek jövedelmezőbbek, így nagyobb összegeket tudunk majd kutatás-fejlesztésre is fordítani" - mondta konkrét adatok megadása nélkül, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy marketing kiadásait a cég nem kívánja drasztikus mértékben növelni.


Richard Yu jelezte, hogy a Huawei célja 2-5 éven belül átvenni a vezetést az okostelefonok világpiacán. "Másodiknak lenni nem a mi vállalati génünk" - mondta, hozzátéve, hogy "ahogy ma az Apple új modelljeit várják a felhasználók, úgy fognak várni a Huawei új modelljeire is".

Kulcsszavak: +céginfo Huawei

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Huawei nyújtotta be a legtöbb szabadalmat Európában tavaly

Ismét a Huawei tette a legtöbb szabadalmi bejelentést az Európai Szabadalmi Hivatal 2022-es szabadalmi indexe szerint. A vállalat immár negyedik alkalommal, harmadik egymást követő évben foglalja el az európai szabadalmi ranglista első helyét. A Huawei tavaly 4505 nemzetközi találmányt nyújtott be bejegyzésre, közel harminc százalékkal megelőzve a második helyezettet. 

2023. március 31. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08