Tartalomszolgáltatókkal társult az LG a HDR technológia népszerűsítéséért

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 7. 17:23

Az LG számos népszerű műsor- és tartalomszolgáltatóval együttműködésben a berlini IFA 2015 kiállításon HDR-képes (High Dynamic Range – széles dinamikatartomány) tévé és műsorszolgáltató technológiákat mutat be. A fénypont minden bizonnyal a BBC K&F részlegének demonstrációja lesz, amikor LG 4K OLED tévékre továbbítanak majd HDR-tartalmakat.

Az LG a világon először tart HDR Hybrid broadcast broadband TV 2.0 (HbbTV 2.0) tartalom-bemutatót LG 4K OLED TV-ken. A BBC HDR-tartalmát az EBU (European Broadcasting Union) HTTP-n keresztül streameli, melyhez MPEG DASH adaptív bitrate technológiát, más néven Dinamikus Adaptív Streaminget használnak majd. Ez a technológia hagyományos HTTP szerverekről HDR-tartalmak internetes streamelését teszi lehetővé.

Az LG és partnerei emellett az SES ASTRA műholdas rendszerének használatával a műholdas HDR tartalomsugárzást is bemutatják. Az ASTRA, a világ egyik vezető műholdas műsorszolgáltatója és hálózatuk 312 millió háztartásba jut el, köztük 154 millió európai otthonba.

 


 
Az LG stand látogatói a BROADCOM set-top box berendezésén HDMI kábelen keresztül továbbítva is tesztelhetik a HDR-tartalmak nyújtotta élményt. A közönség így saját szemmel is összevetheti a HDR- és a jelenlegi iparági szabvány tartalmak közötti vizuális különbségeket.

Az IFA látogatói szeptember 4-9. között személyesen is megtekinthetik a HDR-tartalmakat LG OLED TV-ken a Messe Berlin 18. csarnokában.


 

Kulcsszavak: OLED HDR LG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05