Gyerekek segítettek internet dolgában a kormánynak

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 9. 09:10

Gyorsabban váltanak, azonnal megtanulják a legújabb telefonok kezelését, kreatívak és pillanatok alatt megtalálnak bármit a világhálón. Ezért a kormány a gyerekektől kért tanácsot.

A svéd kormány szakértő bizottságot állított fel, hogy készítsen listát a legfontosabb számítógépes készségekről, gyakorlati ismeretekről, amit minden felnőttnek tudnia kell. A kormány olyan hozzáértők véleményét kérte ki, akik azonnal megtanulják a legújabb telefonok kezelését, kreatívak, pillanatok alatt megtalálnak bármit a világhálón - vagyis a gyerekét.

 "Ők gyakran sokkal többet tudnak arról, milyen kihívásokkal találja magát szemben az ember a számítógép és az internet világában, így természetes, hogy őket kérdeztük meg" - indokolta meg a svéd IT-miniszter.

A gyerekbizottság nagyon komolyan vette a feladatot. A lista összeállítása két évig tartott, országszerte sok-sok iskola vett részt benne, és a svéd televízió közvetítette, amikor a miniszter meglátogatta a „kicsik bizottságát”, hogy átvegye tőlük a listát.

A gyerekek a lista élére a számlák befizetését írták, második helyre pedig a Google keresőmotorjának használatát, emellett arra is felhívták a figyelmet, hogy rendkívül fontos a források kritikus kezelése. A felsorolásban többek között szerepelt még a kommunikáció, a levelezés, a blogírás és az is, hogyan kell szelfit készíteni, majd feltölteni egy közösségi oldalra.

forrás: Kossuth Rádió, Szombat reggel

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Támogatja a kreatívipart a Sony

A Sony bejelentése alapján szolgáltatásai és pénzügyi támogatásai egy részét a globális kreatívipar számára biztosítja, mindezt a COVID-19 Sony globális segélyalapjának részeként.

2020. július 8. 18:38

Hatalmas üvegtáblákat mozgat az ABB robotrendszere

Az ABB legnagyobb terhelhetőségű, többfunckiós robotjával valósult meg a Guardian Orosházi síküveggyárának új, biztonságos, hatékonyabb, gyorsabb üvegtábla rakodási rendszere. 

2020. július 8. 16:51

Dalszövegek a Samsung Smart tévéin az Apple Music alkalmazással

A Samsung Smart TV készülékein a legújabb frissítésnek köszönhetően több millió, a zenével szinkronban megjelenő dalszöveg válik elérhetővé az Apple Music alkalmazásban. A 2018 után megjelent Samsung Smart TV modelleken elérhető opcióval a felhasználók minden eddiginél könnyebben követhetik a kedvenc zenéiket és azonnal megismerhetik a legújabb szerzemények szövegét.

2020. július 8. 14:59

Új elnököt nevezett ki a dán robotipari éllovas

Thomas Visti hatáskörét a Mobile Industrial Robots A/S új elnöke, Søren E. Nielsen veszi át. Mindössze két és fél évvel a MiR-hez való csatlakozása után (mint CTO), Søren E. Nielsen a mobil robotgyártás globális piacvezetőjének élére került. A pozícióváltás Thomas Visti kérésére történt, aki új karrier utat kíván követni.

2020. július 8. 12:40

Új fejlesztések a Fujitsu tárolóportfóliójában az adatrobbanás kezeléséhez

Online adattárolásra és adatbiztonságra összpontosító fejlesztéseivel a Fujitsu lehetővé teszi az ügyfelek számára a digitális átalakulásban alapvető szerepet játszó, mind komplexebb adatkezelési igények teljesítését. A NetApp-pal kiépített szoros partnerkapcsolata részeként a Fujitsu kategóriavezető hardverek beillesztésével bővíti tárolótechnológiai megoldásai portfólióját, és kínál egy forrásból lehetőséget a folyamatosan bővülő adattömeg kezelésére és bevételszerzési célú hasznosítására.

2020. július 8. 11:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás