Gyerekek segítettek internet dolgában a kormánynak

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 9. 09:10

Gyorsabban váltanak, azonnal megtanulják a legújabb telefonok kezelését, kreatívak és pillanatok alatt megtalálnak bármit a világhálón. Ezért a kormány a gyerekektől kért tanácsot.

A svéd kormány szakértő bizottságot állított fel, hogy készítsen listát a legfontosabb számítógépes készségekről, gyakorlati ismeretekről, amit minden felnőttnek tudnia kell. A kormány olyan hozzáértők véleményét kérte ki, akik azonnal megtanulják a legújabb telefonok kezelését, kreatívak, pillanatok alatt megtalálnak bármit a világhálón - vagyis a gyerekét.

 "Ők gyakran sokkal többet tudnak arról, milyen kihívásokkal találja magát szemben az ember a számítógép és az internet világában, így természetes, hogy őket kérdeztük meg" - indokolta meg a svéd IT-miniszter.

A gyerekbizottság nagyon komolyan vette a feladatot. A lista összeállítása két évig tartott, országszerte sok-sok iskola vett részt benne, és a svéd televízió közvetítette, amikor a miniszter meglátogatta a „kicsik bizottságát”, hogy átvegye tőlük a listát.

A gyerekek a lista élére a számlák befizetését írták, második helyre pedig a Google keresőmotorjának használatát, emellett arra is felhívták a figyelmet, hogy rendkívül fontos a források kritikus kezelése. A felsorolásban többek között szerepelt még a kommunikáció, a levelezés, a blogírás és az is, hogyan kell szelfit készíteni, majd feltölteni egy közösségi oldalra.

forrás: Kossuth Rádió, Szombat reggel

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

20 éves jubileumát ünnepli a Budapest Design Week

Idén 20. alkalommal rendezik meg 2023. október 5. és 15. között a Budapest Design Weeket (BDW), amelyre jubileumi programsorozattal készül a Magyar Formatervezési Tanács. A fesztivál fókuszában a BDW elmúlt 20 évének legkiemelkedőbb szereplői, alkotásai és eseményei állnak, emellett számos izgalmas programmal, köztük kerekasztal-beszélgetésekkel, szakértői előadásokkal és neves hazai designvállalkozások bemutatásával ünnepelnek. A visszatekintés mellett kiemelt szerepet kap a jövőtervezés is.

2023. október 1. 11:49

Karrierváltás: 600 ezerhez közelít a junior informatikusok átlagbére

A recesszió ellenére is keresettek a hazai munkaerőpiacon az informatikusok: egy jellemzően 5-6 hónapos képzés után egy éven belül átlagosan havi bruttó 596 ezer forintot vihetnek haza azok, akik a karrierváltás mellett döntenek. 

2023. október 1. 10:17

A KPMG és a Microsoft globális ESG Akadémiát indított

A „KPMG ESG Akadémia” a KPMG, a Microsoft és számos elismert egyetem együttműködésében indult el. Célja, hogy elérhetővé tegye a naprakész és nélkülözhetetlen ESG-tudást, támogassa és képezze az üzleti élet szereplőit a legváltozatosabb fenntarthatósági témákban.

2023. szeptember 30. 16:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38