Egészségügyi vállalatokat vásárol fel a Xerox

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 15. 16:40

Egyre szélesebbre nyitja a szolgáltatási portfolióját a világ vezető dokumentumkezelő cége. A Xerox számára mind inkább felértékelődnek az egészségügyet érintő fejlesztési lehetőségek a közel 3 trillió dolláros forgalmat generáló észak-amerikai piacon. A vállalat a közelmúltban két nagyléptékű beruházást is végrehajtott az Egyesült Államokban.

Augusztus végén vásárolták meg a vezető amerikai egészségügyi állapotfelmérő – és kockázatelemző vállalatot, az RSA Medical-t. Ezzel az akvizícióval a Xerox tovább szélesítheti azon egészségügyi szolgáltatásainak a körét, amelyek révén a biztosítással rendelkező emberek számára egyszerűbbé, gyorsabbá és átláthatóbbá válnak az egészségügyi rendszer folyamatai a vizsgálatokra való bejelentkezéstől kezdve, az ügyfélpanaszok kezelésén át a betegtájékoztatásig. A cél, hogy a prevenció erősítésével az emberek előre, és idejében értesüljenek minden, az egészségüket érintő információról.


Emellett a Xerox a tengerentúli gyógyszerellátási láncban is megvetette a lábát, miután szeptember elején megvásárolták az iPAS-t (inVentiv Patient Access Solutions). Ennek a cégnek a legfontosabb szolgáltatása a koordináció annak érdekében, hogy a betegek megkapják a gyógyulásukhoz szükséges készítményeket, a gyártók pedig hozzájussanak azok ellenértékéhez. Az akvizíció révén a jövőben a Xerox lépéseket tehet annak érdekében, hogy kifejezetten az egészségügyi feladatokat érintő megoldásaival csökkentse, vagy akár meg is szüntesse a gyógyszergyártók pénzügyi kockázatát úgy, hogy közben minden ellátásra szoruló megkapja a számára megfelelő gyógyszereket és gyógymódokat. A cél ezen a területen a költségek visszaszorítása és ezzel párhuzamosan a hatékonyabban működő, fenntartható egészségügyi rendszer biztosítása.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38