100 új munkatársa lehet az SAP-nek Magyarországon

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 16. 08:35

Az SAP a bővítés mellett döntöt. A szoftvercég létrehozta a felhő alapú számítástechnikával foglalkozó önálló egységét, amellyel a jövő félévtől 100 új munkahelyet teremthet.

Új munkahelyek jönnek létre az SAP-nél. A szoftvercég a felhő alapú IT-be fektetett bele jelentősebb összeget. Az egységbővülés pedig új állásokat is teremtett, így a jövő évtől tovább gyarapodik a hazai csapat létszáma.

 

A felhő alapú tevékenység elindítása ezzel eléri a 3 milliárd forintos beruházási értéket. A beruházás legnagyobb részét egy globális jelentőségű, felhő informatikai támogató központ létrehozása jelentette, melynek köszönhetően több millió külföldi felhasználót támogatnak a hazai szakértők.

 


Az SAP Hungary-nél másfél éve indult el  komoly létszámnövekedés. Két évvel ezelőtt még csupán 500 fő dolgozott a szoftvercégnél, jelenleg több mint 700, magas hozzáadott értéket előállító munkatársat foglalkoztatnak budapesti irodáikban. 

 

A létszámbővülés jelentős részét eddig fiatal szakemberek adták. A vállalat minél korábban igyekszik megtalálni a tehetségeket, bár ők is érzik, jelentős a kereslet irántuk. A társaság így nyitott az Y-generáció fele. A hagyományos egyetemi együttműködéseken túl olyan programokat is elindítottak, melyekben például több hónapos nemzetközi tanulmányúton, képzésen vehet részt a tehetség, mielőtt elkezdődne az „igazi” munkája.

 

A jövő évben is folytatódó létszámbővítés miatt elkezdődött egy új SAP-s irodaház felépítése a Graphisoft parkban. Az SAP Hungary Kft. tavaly 19,5 milliárd forint árbevételt ért el, és közel 1400 hazai vállalat használja a cég szoftvereit. A vállalatnál idén ismét növekedést várnak, 21 milliárdos árbevételt terveznek elérni az év végére.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38