Több mint egymilliárd IoT eszköznek nyújt védelmet a Symantec

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 22. 12:39

A Symantec már több mint egymilliárd Internet of Things eszköznek biztosít védelmet (IoT – hálózatba kapcsolt eszköz), a televízióktól kezdve az autókon keresztül az okos mérőket is magában foglaló kritikus infrastruktúrákig bezárólag. A hálózatba kapcsolt eszközök száma folyamatosan növekszik, és 2020-ra várhatóan meghaladja a 25 milliárdot.

Az Internet of Things már most is több millió embernek jelent segítséget. A hálózatba kapcsolt okoseszközök új felhasználói élményt nyújtanak, emellett számos területen dollármilliárdokkal csökkentik a költségeket, legyen szó okosautókról, robotgyártókról, egészségügyi eszközökről, okosmérőkről vagy ipari vezérlőrendszerekről. Az IoT-eszközök számának növekedése azonban komoly biztonsági kockázatokat is jelent, amelyek az infrastruktúra leállása és meghibásodása mellett fennáll a használók fizikai sérülésének veszélye is. A különféle létesítmények és IoT-rendszerek elleni támadások után jól látható, hogy a biztonságnak az eddigieknél lényegesen nagyobb figyelmet kell kapnia szinte mindenhol, ahol IoT-eszközt vagy rendszert üzemeltetnek, különösen az ipari területeken.

 

„Ahogy az IoT-jelenség terjedése és a hozzá kapcsolódó innovációk száma folyamatosan növekszik, a kiberbiztonsági veszélyek száma is emelkedik. Ez lesz a harc következő frontvonala. Az autóiparban például a támadók ténylegesen átvehetik az uralmat a jármű felett – mondja Shankar Somasundaram, a Symantec Internet of Things ágának igazgatója. – A Symantec számos gyártóval kötött partneri megállapodást az autóiparban, az ipari irányításban, és a félvezetőiparban, de jelen vagyunk az egészségügyben és a kereskedelem területén is.”

 

A széles körű egységes biztonsági stratégia (Unified Security Strategy) részeként a Symantec az iparág legátfogóbb IoT biztonsági megoldását kínálja a felhasználók számára. A folyamatosan fejlesztett portfolió azonosítást, eszközbiztonságot, elemzéseket és menedzselést is magában foglal, hogy autók, orvosi eszközök, ipari irányítási rendszerek, szórakoztató elektronikai készülékek védelmét segítse a támadásokkal, illetéktelen lekövetésekkel, eltérítésekkel szemben. 

 


 

A Symantec IoT biztonsági portfóliójának legfontosabb összetevői:

 

Eszközbiztonság a Symantec’s Embedded Critical Systems Protection segítségével: A Symantec legújabb megoldása az előre telepített szoftverek lezárásával védi az IoT-eszközöket a nulladik napi támadásoktól és előzi meg a feltörésüket. A Symantec számos gyártóval működik együtt az ipari és autóipari szektorban. Ezek egyike a Wincor, amely vezető IT megoldásokat és szolgáltatásokat kínál a pénzügyi és kereskedelmi szektor számára.
 

IoT Roots of Trust és Device Certificates: A Symantec a világ legnagyobb chipszolgáltatóival és titkosítási partnereivel – többek közt a Texas Instruments és a wolfSSL vállalatokkal – működik együtt annak érdekében, hogy hardver szintű biztonságot biztosítson ügyfeleinek. Ezek az együttműködések a Symantec Certificate Authority szolgáltatását a partnerek beágyazható motorjaival ötvözik, megteremtve az új “Roots of Trust” megoldást, amely a biztonságos titkosítást és azonosítást végző eszközök alapköve.
 

Code Signing Certificates és Secure App Services: Az IoT-eszközökön futó kódok jogosultságának biztosításához a Symantec kódaláíró tanúsítványokat és felhő alapú signing-as-a-service szolgáltatásokat biztosít az IoT-megoldások által használt összes fontos kódformátumban.

 

A Symantec új technológiák bemutatásával válaszol az IoT által támasztott biztonsági kihívásokra. Ezek közé tartozik egy IoT-portál, amelynek segítségével az össze IoT-biztonsággal kapcsolatos megoldást egyetlen felületről irányíthatjuk, illetve a proaktív felderítéseket támogató biztonsági elemzések, amelyek az IoT-hálózatok elleni láthatatlan támadásokat jelző anomáliákat kutatják. 

 

Az IoT-biztonság további innovációit támogatandó a Symantec nemrégiben jelentette be, hogy partneri megállapodást köt a Frost Data Capital vállalattal, amely korai fázisban működő startup cégeknek nyújt támogatást finanszírozás, erőforrások és szaktudás formájában. A vállalkozásoknak nyújtott szolgáltatáscsomagban helyet kapnak a Symantec megoldásai is. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05