Snowden felbukkant a Twitteren - több százezer követőt szerzett magának

MTI Sajtóadatbank, 2015. október 1. 13:36

Pár óra alatt több százezer követőt szerzett magának a Twitteren Edward Snowden, az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal moszkvai emigrációban élő egykori rendszerelemzője, aki kedden váratlanul feliratkozott az internetes közösségi oldalra.

Az NSA titkos adatgyűjtési gyakorlatát leleplező informatikus, aki az erről szóló titkos iratok kiszivárogtatását követően két éve Moszkvába szökött, és ideiglenes menedékjogot kapott Oroszországtól, első tweetjeként csak annyit tett fel: Can you hear me now? (Most hallotok engem?)

Később, az NSA-nek otthont adó marylandi katonai támaszpontra utalva, ironikusan hozzátette: "Időközben Fort Meade-ben ezernyi ember nyitotta meg a Twittert."

Néhány más semleges megjegyzés ellenére hat órával később már közel 625 ezer követője volt a mikroblogportálon. Ő maga ugyanakkor csak egyvalakit kezdett el követni, egykori munkaadóját, az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatalt.

A közösségi oldalt használó más fontos emberekhez hasonlóan Snowden profilja mellett is az a kék-fehér jelölés áll, amely tanúsítja, hogy a Twitter ellenőrizte személyazonosságát. A cég egy szóvivője a történtek nyomán megerősítette, hogy Snowdennek adta oda a @Snowden felhasználónevet, amelyet eddig valaki más birtokolt. Az NSA egyelőre nem kommentálta Snowden Twitteren való feltűnését.

A két éve Oroszországba menekült Snowden nem hagyhatja el az országot, mert azzal kockáztatná, hogy kiadják az Egyesült Államoknak, ahol akár 30 évi börtönre is ítélhetnék, amiért titkos anyagokat szivárogtatott ki az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal tömeges internetes adatgyűjtési gyakorlatáról.

 

Kulcsszavak: Snowden

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Randstad Workmonitor 2023: A biztos munkahely és a rugalmasság egyaránt fontos

A Randstad legfrissebb, 34 piacon 35,000 munkavállaló megkérdezésével zajlott Workmonitor kutatása szerint a jelenlegi gazdasági bizonytalanság új dimenziót nyitott a dolgozók prioritásai és várakozásai terén. 

2023. március 31. 18:59

Összeolvadnak az adesso magyarországi egységei

A nemzetközi képviselettel rendelkező IT-szolgáltató adesso Group megerősíti magyarországi pozícióját hazánkban működő leányvállalatainak összeolvasztásával. Az adesso orange Kft. és az adesso Hungary Software Kft. tevékenységeinek közös üzleti szervezetbe való egyesítésével a vállalat célja, hogy ügyfeleinek teljeskörű támogatást nyújtson az informatikai létesítmények SAP S/4HANA-ra és a felhőalapú technológiákra történő átállásában.

2023. március 31. 17:28

Biomasszából készült okosórával köszönti a tavaszt a Casio

Vadonatúj modellel bővül az ütésálló G-Shock márkához tartozó, sportolásra tervezett G-Squad termékcsalád kínálata. A GBD-H2000-res négy új színben érkezik meg, amelyek közös jellemzője, hogy minden eddiginél könnyebb kivitelben készülnek, ezáltal pedig kényelmesebb viseletet biztosítanak. 

2023. március 31. 15:51

Új üzleti stratégiai vezető a CETIN Csoportnál

Új üzleti stratégiai vezérigazgató-helyettest nevezett ki a CETIN Csoport, a közép- és kelet-európai régió vezető távközlési infrastruktúra-üzemeltetője. Khalid Husseini április 1-jétől tölti be a pozíciót.

2023. március 31. 14:20

30 éve Magyarországon az ESSCA

A világ egyik legjobb üzleti iskolájaként nyilvántartott ESSCA kétnapos exkluzív eseménnyel indította a budapesti fennállásának harmincadik évfordulójára szervezett ünnepségsorozatot. A Financial Times menedzsment képzési világranglistáján előkelő helyet elfoglaló felsőoktatási intézmény Magyarországra akkreditált nagykövetek számára tartott rangos nemzetközi estet, majd az International Women’s Clubbal (IWC) együttműködve szervezett életmód napot az iskola kampuszán. Az eseménysorozat szorosan kapcsolódik az egyetem által képviselt értékekhez: a kulturális sokszínűséghez, a vibráló diákélethez, a fenntarthatósághoz és az egészséges életmód szem előtt tartásához. 

2023. március 31. 12:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08