4%-kal csökkent a Google piaci részesedése

forrás: Prím Online, 2015. október 3. 12:41

A ComScore adatai szerint a legfontosabb amerikai keresőpiacon négy százalékkal csökkent a Google piaci részesedése.

Az elmúlt egy évben a Google piaci részesedése négy százalékkal zsugorodott a legfontosabbnak tartott amerikai piacon. A Google-tól a Microsofthoz tartozó Bing, és a Yahoo keresők hódított el számottevő piaci részesedést – írja az ite.hu.

 

A Google piacvesztése akkor kezdődött, amikor a Firefox megállapodott a Yahoo-val, hogy az az addig alapértelmezett keresőt a Google-t, a Yahoo-ra cserélik. Ez néhány hónapon belül két százalékos piacvesztést eredményezett, amit a Google aktív kampánnyal igyekezett ellensúlyozni.

 

Rövid ideig sikerült ugyan megállítaniuk a piacvesztést, és az elvesztett piaci részesedés néhány tized százalékát visszanyerni, ám ez csak ideiglenesnek bizonyult.

 

A Yahoo térnyerését követően a Bing is erősödni kezdett és az elmúlt egy évben fokozatosan 1,5%-ot hódított el a Google-tól. Így egy év alatt 4%-kal csökkent a keresőóriás piaci részesedése az amerikai piacon.  

 

Fontos hangsúlyozni, hogy a ComScore adatai az asztali gépen történő keresésekre vonatkoznak, a mobil keresések terén a Google továbbra is szárnyal, és piaci részesedése megközelíti a 90%-ot, a Bingnek 7, a Yahoo-nak nagyjából 4%-a van.

 

A Google idén újabb kihívás előtt áll. A piaci információk szerint az Apple-Google megállapodás idén lejár. Jelenleg az Apple böngészőjének a Safarinak a Google az alapértelmezett keresője. A piaci értesülések szerint, mind a Bing, mind a Yahoo szeretné leváltani a Google-t ebben a böngészőben is, ami a Google számára újabb komoly piacvesztést eredményezhetne. A Safari böngésző az Egyesült Államokban a harmadik legnépszerűbb böngésző.

 

Forrás: ite.hu

Kulcsszavak: Yahoo Bing +céginfó Google

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás