Csatlakozott a központi elektronikus fizetési és elszámolási rendszerhez a kereskedelmi engedélyezési hivatal

MTI Sajtóadatbank, 2015. október 4. 10:01

Sikeresen csatlakozott a központi elektronikus fizetési és elszámolási rendszerhez (efer) a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH)

A közlemény szerint a projekt révén az MKEH a legkorszerűbb informatikai megoldásokat alkalmazhatja hatósági tevékenysége során, így feladatait még hatékonyabban láthatja el. Az ügyfelek az MKEH haditechnikai és exportellenőrzési hatóságának, valamint kereskedelmi hatóságának eljárásai során felmerülő fizetési kötelezettségeiket az eddigi lehetőségek megtartása mellett elektronikus ügyintézéssel bankkártya, illetve internetbank segítségével teljesíthetik.
 

Az illetékköteles engedélyezési eljárások esetében az elektronikus úton kezdeményezett eljárásoknál az efer az illeték fizetésére is lehetőséget biztosít - hívta fel a figyelmet az MKEH.
 

A csatlakozással olyan informatikai környezet jön létre, amely lehetővé teszi, hogy az MKEH további ügyeket, szakrendszereket és fizetési megoldásokat integráljon az efer-be - emelték ki.
 

A díjköteles kereskedelmi hatósági eljárások esetében a vonatkozó miniszteri rendeletek, valamint az egyes hatósági szakrendszerek módosítását követően válik majd teljeskörűvé az efer alkalmazása. A tervek szerint az MKEH nemesfémvizsgáló és hitelesítő hatósága, mérésügyi hatósága, valamint műszaki biztonsági hatósága esetében kerülhet majd sor az efer bevezetésére és alkalmazására - áll a közleményben.

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Alapítsd meg a cégedet akár otthonról

A cégek jogi ügyeit ma már online is intézhetjük, hiszen akár otthonról, akár az irodából lehetőségünk van megbízható jogi szolgáltatást igénybe venni a gyorsaság és rugalmasság érdekében, teljesen kötetlenül.

2022. március 22. 16:19

Minden újonnan nyíló ALDI parkolójában lesz e-töltő

Az ALDI és az E.ON Hungária Csoport 2018 óta működik együtt a magyarországi e-autózás infrastruktúrájának fejlesztésén, 2020 novemberében adták át a 100. telepített e-töltőt. Jelenleg összesen 89 áruház parkolójában 136 töltőponttal várják az e-autósokat országszerte. Az újonnan nyíló áruházaknál a megállapodás szerint – az igényektől függően – egy vagy két töltő telepítésére kerül sor, amelyek egy töltő esetében 2*22 kW-os, két töltő esetében pedig egyenként 2*11 kW-os névleges teljesítménnyel rendelkeznek. 

2022. február 22. 17:03

Az ipar átalakulásáról szól az új ABB-tanulmány

Az ABB közzétette a nemzetközi üzleti és technológiai vezetők körében, az ipari átalakulásról készített, a digitalizáció és a fenntarthatóság kapcsolódási pontjait vizsgáló új, globális tanulmány* eredményeit. 

2022. február 21. 11:19

Mire kell figyelni az online számlázó program kiválasztásakor?

Milyen szempontokat kell figyelembe venni az online számlázó kiválasztása során? Milyen funkciókkal érdemes rendelkeznie a számlázás biztosítása mellett a programnak? Miért van fontos szerepe az integrációknak? Mutatjuk a válaszokat!

2022. február 14. 19:43

Vezető helyen a Xiaomi Közép-Kelet-Európában az okostelefonok piacán

A világ egyik legnagyobb techvállalata, a Xiaomi piacvezető pozíciót ért el 2020 negyedik negyedévében Közép-Kelet-Európában az okostelefonok piacán. A Canalys piackutató legfrissebb piaci elemzése szerint az eredményt 18 százalékos éves növekedésnek köszönheti, amely 25 százalékos piaci részt biztosított a Xiaominak a régiónkban. Ugyanebben az időszakban, a vállalat európai viszonylatban a harmadik legnagyobb okostelefon márka maradt 15 százalékos piaci részesedés és 34 százalékos éves növekedés mellett.  

2021. február 11. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24