Mobilinternet Afrikának - műholdat lő az űrbe a Facebook

MTI Sajtóadatbank, 2015. október 6. 10:32

Műholdat tervez a világűrbe felbocsátani a Facebook Inc. közösségioldal-szolgáltató azzal a céllal, hogy mobilinternet-hozzáférést juttasson el Fekete-Afrika területire - jelentette be Mark Zuckerberg, a közösségi oldal alapítója amerikai idő szerint hétfőn.

A Facebook a francia Eutelsat Communications műholdas szolgáltató közreműködésével bővítené ki a Szubszaharai Afrikára elsősorban a mobilinternet-kapcsolatot. Az AMOS-6 nevű műholdat már építik, és a tervek szerint 2016-ban bocsátanák fel a világűrbe - közölte a két cég.

A mindentől messze eső területeken élő emberek elérése gyakran nehéz a hagyományos hálózati kapcsolatok hatékonyatlansága miatt, ezért "új technológiákat kell feltalálnunk" - írta Zuckerberg egy Facebook bejegyzésében.

 


A műhold a Facebook Internet.org nevű, a világ számos tájára az internet-hozzáférés eljuttatását célul kitűző projektjének keretében készül.


Az internetkapcsolattal rendelkező emberek számának növekedése az utóbbi időben lassult, a világ teljes lakossága felének pedig továbbra sincs hozzáférése a világhálóhoz - közölte a szélessávú internet világszintű hozzáférését támogató ENSZ-bizottság (Broadband Commission for Digital Development) a múlt hónapban.


A világ legismertebb közösségi oldalának közel húsz millió felhasználója van a két fő afrikai piacán, Kenyában és Nigériában. A Facebook statisztikái szerint a felhasználók többsége leggyakrabban a mobileszközeit használja profiljai eléréséhez.


A Facebook júniusban nyitotta meg első afrikai irodáját a dél-afrikai Johannesburgban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39