Önállósodott a Veritas a Symantec-től

forrás: Prím Online, 2015. október 8. 13:42

A Symantec nemrégiben jelentette be, hogy végleges megállapodást kötött a The Carlyle Group által vezetett befektetői csoporttal adatmentési és -tárolási részlege, a Veritas értékesítéséről. A Veritas önálló működése 2015. október 3-án indult, a 8 milliárd dollár értékű tranzakció várhatóan 2016. január 1-ig zárul le.

A Veritas a The Carlyle Group történetének eddigi legnagyobb értékű befektetése. Az adatmentéssel és -tárolással foglalkozó vállalat piacvezető, és 9%-os átlagos éves növekedést produkál. A vállalat ikonikus márkákkal rendelkezik, a megoldásainak közel 80%-a első vagy második helyen áll az IT-piac egyik leggyorsabban növekvő, kritikusnak számító területén. A Veritas a növekvő EBITDA ráta eredményeként erős cash flow-bevonási potenciállal rendelkezik, emellett pozitív működőtőke-dinamika, alacsony pénzforgalmi szemléletű adómérték és korlátozott tőkeköltség jellemzi.

A tranzakció célja a Veritas értékének és bevételeinek további növelése, az adósságok rendezése. Ezen kívül a vállalat vezető szerepre törekszik a következő generációs adatkezelési megoldások területén, növelné piacvezető pozícióját meglévő termékeinek piacán, valamint nagy hangsúlyt fektetne a Veritas mint hardverfüggetlen szoftvergyártó előnyeinek kommunikációjára.

A Veritas számára komoly előnyt jelent majd az erős gazdasági háttérrel rendelkező partner, illetve az újabb források bevonásának lehetősége a vállalat stratégiájának támogatására. További előny lehet a Veritas számára a The Carlyle Group globális portfóliója által kínálkozó lehetőségek kiaknázása. A Veritas piacvezetőként előnyös pozícióval rendelkezik a növekedés és a jövedelmezőség fenntartásához, így a vállalat üzleti stratégiája és a befektetői csoport jelentette partnerség jelentős karrierelőnyöket és lehetőségeket jelent a munkavállalók számára is.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás