Olcsóbb és biztonságosabb lesz az internetes fizetés az EU-ban

MTI Sajtóadatbank, 2015. október 9. 10:19

Az Európai Parlamentben csütörtökön megszavazott jogszabály-módosítás biztonságosabbá és olcsóbbá teszi Európában az internetes vásárlásokat és a fizetések lebonyolítását - közölte az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája.

A képviselők és a tagállami miniszterek között az ügyben már májusban megszületett informális kompromisszum kötelező adatvédelmi és felelősségvállalási szabályokkal egészült ki.
 

A fizetési szolgáltatásokra vonatkozó uniós szabályok korszerűsítésének köszönhetően az új mobil és internetes fizetési szolgáltatók piaci belépése olcsóbbá teheti a fizetések lebonyolítását - írja a közlemény.

 


 

Az elfogadott jogszabály bizonyos azonosítási és biztonsági követelmények teljesítéséhez köti az ügyfelek banki adataihoz való hozzáférést a fizetés-bonyolító társaságoknak, valamint a tranzakciós adatok törlésére kötelezi őket a művelet elvégzését követően. A bankok pedig csak abban az esetben akadályozhatják meg a fizetési szolgáltatók hozzáférését az ügyfél számlájához, ha megalapozott biztonsági aggályok merültek fel velük szemben és azokról már a felügyeleti szerveket is tájékoztatták.
 

A jogszabály-tervezetet még a Miniszterek Tanácsának hivatalosan is el kell fogadnia ahhoz, hogy az új szabályok életbe léphessenek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05