56 játékos megy Abu Dhabiba, a Nismo PlayStation GT Academy Race Camp táborába

forrás: Prím Online, 2015. október 12. 11:22

Abu-Dhabiban, a Formula 1-es Yas Marina pályán október 5-én kezdődött a NISMO PlayStation GT Academy európai Race Camp tábora. Az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu-Dhabiban 11 európai ország 56 Gran Turismo-játékosa jön össze az intenzív, egyhetes versenyzői „kiképzőtábor” égisze alatt. 

Versengésük tétje, hogy bekerüljenek a Nissan minden területre kiterjedő pilótaképző programjába, és hogy valódi versenypilótává váljanak. Az események főbírája a Formula-1 műszaki guruja, a Brit Birodalom Rendjének tisztje (OBE), Adrian Newey.

 

A Red Bull Racing főtervezője egyedülálló a Formula-1-ben, autói 3 csapat színeiben 10 konstruktőri címet szereztek. A brit mérnök az F1 legjobb pilótáival dolgozott együtt, köztük Nigel Mansellel, Mika Häkkinennel és Sebastian Vettellel, és most figyelmét a játékvilág ígéretes tehetségeinek szenteli.

 

„A Gran Turismo-hoz hosszú ideje, a Red Bull X2010 prototípus megtervezése óta jó kapcsolat fűz, és Jann Mardenborough-val is dolgoztam a Red Bullnál – fejti ki Newey. – Közismert, hogy a szimulátorok egyre növekvő szerepet játszanak a valódi versenyzés világában, és nem meglepő, hogy Jann és a többi GT Academy-győztes sikeres versenyzői karriert fut be a Nissannal karöltve. Örülök, hogy magam is részese lehetek egy újabb tehetség felkutatásának.”

 

 

Newey-t a GT Academy tapasztalt főoktatója, a sportautóversenyző Rob Barff fogja segíteni feladatában, hiszen a pilótareménységeket számos, a pályán és azon kívül zajló kihívással teszik próbára, hogy teszteljék vezetési tudásukat, valamint fizikai és mentális alkalmasságukat. Barff vezeti a legjobb GT Academy-oktatók és neves ország-mentorok csapatát, akik között ott van a korábbi F1-es pilóta Max Chilton (Egyesült Királyság), Dani Clos (Ibéria), Olivier Pla (Franciaország), JP Kraemer (Németország); Tim Coronel (Benelux), Michela Cerutti (Olaszország) és Josef Král (Kelet-Közép-Európa).

 

A GT Academy évről évre növekszik. 2015-ben a világ 24 országa vett részt három, a virtuálist valóra váltó versenyben. Az ázsiai és a nemzetközi verseny győztesét a Race Camp hagyományosnak nevezhető otthonában, Silverstone-ban már megkoronázták, de az európai versenynél változás történt, mivel melegebb éghajlatra, Abu-Dhabiba költözött. A nap, a tenger és Abu-Dhabi lenyűgöző felhőkarcolói látványos díszletül szolgálnak a GT Academy TV-műsorának, amelyet 2014-ben 27 millióan tekintettek meg.

 

„Nagyon izgalmas dolog, hogy Abu-Dhabi fantasztikus létesítményeibe költözünk – avat be Olivier Pierini, a Nissan Europe szponzor- és partnerprogram-menedzsere – Mint mindig, a Race Camp a versenyzők velük született tehetségét és siker iránti elkötelezettségét teszi ki igen kemény próbának. A folyamatból egyvalaki kerül ki győztesen, akinek lehetősége lesz, hogy valóra váltsa álmát, és a NISMO-pilóták táborához csatlakozva világszerte versenyezzen. Múltbéli sikereink – mint például Lucas [Ordóñez], Jann [Mardenborough] és Wolfie [Wolfgang Reip], akik nemrég nyerték meg a Blancpain Hosszútávú Bajnokságot – jól mutatják, mi is itt a tét.”

 

 

Az európai GT Academy győztese bekerül a pilótaképző programba, és célul versenyzői karriert tűz ki maga elé. A program eredményei igen látványosak: Lucas Ordóñez a spanyol MBA-hallgató volt az úttörő 2008-ban, most a Nissan színeiben Japánban versenyez a Super GT GT500 kategóriájában, és a nevéhez két dobogós helyezés is fűződik a Le Mans-i 24 órás („Le Mans 24 Hour”) versenyen; a brit Jann Mardenborough a 2011-es győztes, aki a Formula-1 előszobájának számító GP3-ban versenyez; és a belga Wolfgang Reip, aki mindössze három éven belül játékosból a Blancpain Hosszútávú Sorozat („Blancpain Endurance Series”) bajnokává vált egy Nissan GT-R NISMO GT3-at vezetve.

 

A GT Academy Race Camp táborában zajló eseményeket kamerák rögzítik, a felvételekből készült TV-műsor pedig 2015 végén, illetve 2016 elején kerül adásba Európa-szerte. 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tanulj meg e-rollerezni, e-motorozni

Egyre több elektromos közlekedési eszköz jelenik meg a főváros utcáin – ami természetesen megosztja a budapestieket. A környezetvédelem hívei örülnek, mások viszont nem mindig felhőtlenül boldogok. Ahhoz, hogy gördülékeny legyen az együttélés, és még könnyebben megtalálhassák a helyüket a város életében az új típusú közlekedési eszközök, néhány dolgot mindenkinek érdemes megtanulnia. Ezek közül a legfontosabbat az Ogre & Co vezetője, Tóth-Báló Tamás össze is szedett számunkra.

 

2019. szeptember 21. 01:30

10 dolog, amit jobb észben tartani az online kaszinó és sportfogadó oldalakon

Az internet fejlődésével az online kaszinók látogatói az idejük nagy részét a számítógép vagy erre alkalmas okos eszközük képernyői előtt töltik el. Ők döntik el, hogy milyen játékkal, mikor, mennyi tétet feltéve játszanak, a lehetőségek tárháza végtelen. Ezzel együtt azonban nem árt odafigyelni néhány, akár a játékos saját maga által lefektetett alapszabályra, melyek bizonyos keretek közé terelik az online magatartást, természetesen a játékos javait szolgálva.  

2019. szeptember 16. 14:34

Budapesten is megtekinthető az életnagyságú LEGO Technic Bugatti Chiron

Az ikonikus sportautó 1:1 méretarányú, LEGO Technic elemekből épített élethű mását szeptember 16. és 22. között a Westend City Centerben tekintheti meg a magyar közönség. 

2019. szeptember 16. 14:07

Játékkal töltötték munkaidejüket a LEGO gyár dolgozói

Az idei a negyedik alkalom, hogy a LEGO Csoport megrendezte a Play Day nevű dolgozói eseményt, amely során a játékgyártó összes munkatársa világszerte egy feladatot kap: munkanapját töltse játékkal. Nyíregyházán szeptember 6-án mintegy 2700 fő vett részt a programon és adta át magát az önfeledt játék élményének. 

2019. szeptember 14. 09:41

Mosdókból műalkotások - társadalmi felelősségvállalás

Neves színészek, művészek - Agócs Írisz, Alföldi Róbert, Boros Betty, Bukta Imre, Debreczeny Zoltán, ef. Zámbó István, Kádár János Miklós, Szabó Győző, Szeltner Marcell, Szunyoghy Viktória, Timkó Bíbor és Wahorn András - vállalták, hogy vászon helyett mosdókon élik ki alkotókedvüket. A cél, hogy a sajátos műalkotások árverésre bocsátása után a befolyt pénzzel támogassák a Csodavár Űrbázis gyerekjátszótér felépülését.

2019. szeptember 14. 08:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás