Két új ABB elektromos autó gyorstöltőt adtak át Budapesten

forrás: Prím Online, 2015. október 18. 09:09

A Budavári Önkormányzat két, elektromos járművekhez szükséges ABB gyorstöltőt adott át a Budai Vár és környéke közlekedésének fejlesztését célzó európai uniós program keretében.

Az I. kerületben az Várbazár garázsában és a Lovas úti parkolóban telepített Terra 53 CJG költséghatékony, több szabvánnyal kompatibilis,  50 kW -os egyenáramú gyorstöltő állomás. A flexibilis, multi protokollos kialakítás a CCS,a CHAdeMo és az AC csatlakozási szabványt egyaránt támogatja. A Terra 53 CJG ideális kereskedelmi és bevásárló központokba, töltőállomásokra, és forgalmas városi pontokon való használatra. A töltő átlagosan 15-30 perc alatt képes menetkészre feltölteni a megfelelő csatlakozóval ellátott elektromos autó akkumulátorát.

 


Minden ABB töltőt internet alapú kapcsolódó szolgáltatásokkal látnak el, hogy az üzemeltető könnyen össze tudja kapcsolni a töltőket különböző szoftver rendszerekkel, mint például back-office, fizetési vagy smart grid rendszerek. Ez a funkció lehetővé teszi a távfelügyeletet, a testreszabott hibadiagnosztikát és javítást, valamint a szoftverfrissítést és fejlesztést.

 

ABB elkötelezett a fenntartható fejlődés, így a környezetkímélő közlekedési technikák iránt, ezért kiterjedt nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik az elektromos autóknál használt egyenáramú gyorstöltők piacán. A vállalat egyenáramú gyorstöltő technológiája már több, mint 40 országban bizonyított, ahol elektromos gyorstöltőket telepítettek hagyományos töltőállomások mellé, többek között Dániában, Hollandiában és Kínában.

 

Az ABB világszerte számos, gyorstöltő-állomások telepítésével kapcsolatos megrendelést nyert. Az egyik legnagyobb volumenű megbízást az észt kormány adta, ahol az ABB 165 darab gyorstöltőt telepített, teljesen lefedve a balti ország területét. Az ABB 2014. elején együttműködésre lépett a kínai Shenzhen BYD Daimler New Technology Co., Ltd.-vel (BDNT), amelynek keretében a következő hat évben az ABB szállíthatja az új DENZA elektromos autóhoz az egyenáramú gyorstöltőket Kínában

 


Az első hazai ABB gyorstöltőt 2012. áprilisában helyezték üzembe Budapesten, a MOL Istenhegyi úti környezetbarát töltőállomásán.

 

Az elektromos közlekedés piacának kiszolgálására az ABB termékpalettájában megtalálhatók a lakossági és kereskedelmi használatra kifejlesztett egyenáramú gyorstöltők, váltóáramú normál töltőoszlopok, valamint a töltőállomások hálózati, akár országos üzemeltetésére szolgáló integrált fizetési, távfelügyeleti szoftver megoldások.

 

Az ABB Kft. a hazai E-Mobility Network egyik alapító tagja. 2014-ben a cég elfogadta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium  (NFM) felkérését egy, a hazai e-mobilitás elterjedését szolgáló kutatási-fejlesztési projektben való együttműködésre.

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Aggodalommal vegyes optimizmus az autóiparban

A világ autóipari vezetői a szektor nyereségének növekedését várják a következő években – derül ki a KPMG Global Automotive Executive Survey éves felmérésből, amelyet idén már 22. alkalommal készített el a KPMG. Bár a szakemberek zöme szerint az iparág képes kezelni a következő nagy technológiai átalakulást, a megkérdezettek több mint fele aggódik az ellátási láncok és a munkaerőhiány miatt.

2021. december 6. 12:28

Már minden huszadik eladott autó elektromos vagy tölthető hibrid Magyarországon

Már 19 ezer teljesen elektromos és 20 ezer tölthető hibrid, azaz összesen 39 ezer zöld rendszámos autót helyeztek üzembe Magyarországon, tíz éven belül pedig akár meg is tízszereződhet a számuk – derült ki az E.ON Hungária Csoport szakmai rendezvényén, amelyen az e-mobilitás jövője és a hazai piac helyzete volt a téma. 

2021. november 22. 15:31

Elektromos autót csak szakértőtől!

Cipőt a cipőboltból, elektromos autót csak szakértőtől? Még szép! Sok előnye van annak, hogy valódi szakértőtől vásároljuk meg új kedvencünket. Számos dologban tud segíteni egy hozzáértő szakember. Valóban kényelmessé tudja tenni az új autónk beszerzését, és akár a későbbi szervizelését is. De nézzük is, hogy miért mondom ezt.

2021. november 16. 17:21

Az LG új autós infotainment-rendszere az elektromos Renault Mégane E-TECH modellben debütál

Az új, 2022-es elektromos Renault Mégane E-TECH modellben debütál az LG Electronics (LG) okosautós infotainment-rendszerének (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI) legújabb generációja. Az LG fejlett rendszerével felszerelt lenyűgöző személyautót a világ legnagyobb mobilitási konferenciáján, a 2021-es müncheni IAA MOBILITY-n láthatta első ízben a közönség.

2021. november 14. 15:56

Együttműködés a Mercedes-Benz, a Stellantis és a TotalEnergies között

A Stellantis, a TotalEnergies és a Mercedes-Benz megállapodást kötöttek arról, hogy a Mercedes-Benzt az Automotive Cells Company (ACC) új partnereként üdvözölhetik. A megállapodás célja, hogy megalkossák az elektromos autózás alappillérét jelentő, európai akkumulátort. A Mercedes-Benz belépése az ACC-be egyértelműen bizonyítja az iparág fejlődését. Emellett a belépést követően a partnerek vállalják, hogy 2030-ra legalább 120 GWh-ra növelik az ACC ipari kapacitását.

2021. október 21. 18:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59