Több Android appot töltenek le, de az iOS a nyereségesebb platform

Czipperer Dia, 2015. október 20. 14:21

A két rivális platfrom, az Android és az iOS folyamatos harcban áll egymással. Az alkalmazások versenyében sem más a helyzet. Úgy tűnik, mindkét platform másban erősebb, de az tény, hogy az iOS nyereségesebb, mégha jóval kevesebb alkalmazásletöltéssel is büszkélkedhet.

Nem vitatott tény, hogy az Android és az iOS jelenleg a két legnépszerűbb mobil operációs rendszer a piacon. Mindkettő erős növekedést mutat éves viszonylatban, azonban jelentős különbség mutatkozik köztük mind népszerűség, mind pedig bevételek terén.

 

Az App Annie legutóbbi kutatási jelentése szerint világszerte a Google Play appok uralját a piacot a letöltéseket tekintve. Az arányuk 90%-kal magasabb, mint az iOS alkalmazásoké.

 


Bár a Google Play több appletöltést tudhat magáénak, azonban a bevételeket tekintve már más a helyzet. Itt az Apple vezeti a listát. Mindez nem is tűnik ördögtől valónak, ha belegondolunk abba, mennyivel több ingyenes alkalmazást kínál a Google Play áruház. Ezeket ugyan többen töltik le, így a nagyobb forgalom az előbbi javára írható, a bevételek azonban a fizetős alkalmazásokból érkeznek, melyeket az App Store generál nagyobb számban.

 

A harmadik negyedéves adatokat tekintve a bevételek 80%-kal nagyobbak voltak az App Store-nál, mint a Google Play áruházban. A második negyedévben ez az arány 70%-ra rúgott. Ez egyben egy kirajzolódó trendet is előre jelezhet, vagyis, hogy az emberek egyre nagyobb számban fizetnek a minőségibb appokért: legalábbis az iOS usereket tekintve ez a kép rajzolódik ki.

 

Forrás: Techspot.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elindult a Magyar Klímacsereprogram

A minden negyedik magyar háztartásban megtalálható klímaberendezések közül a nagy energiafogyasztásúak cseréje még gyorsabban térülhet meg a Magyar Klímacsereprogram segítségével.

2023. október 2. 16:53

A HONOR X6a-val a vállalat újra a középkategóriás okostelefonok világában alkot nagyot

A HONOR ma bejelentette, hogy érkezik a HONOR X6a. Bámulatos, 6,56”-os kijelzője támogatja a dinamikus fénytompítást, erőteljes 50MP-es tripla kamerarendszere kiváló a fényképezéshez, az 5200mAh-s  akkumulátor teljesítmény és a 128GB tárhely pedig átfogó felhasználói élményt nyújtanak az egész napra.

2023. október 2. 14:24

Évi egymillió forint támogatás – már lehet pályázni a Széchenyi-egyetem Gólya-ösztöndíjára

A győri Széchenyi István Egyetem elsőéves nappali tagozatos hallgatói számára kiírt ösztöndíj-pályázat ötven nyertes hallgatóját tíz hónapon át havi százezer forintos ösztöndíjjal segíti az intézmény tanulmányaiban.

2023. október 2. 13:59

Minden második rendelést csomagautomatába kérnek a Vaterafutáron

A magánszemélyek közötti értékesítés hazai szintlépését mutatja, hogy a Vatera saját, a piactéren vásárolt tételek biztonságos és gyors továbbítását biztosító Vaterafutár szolgáltatásán keresztül minden második feladott csomag már valamelyik csomagautomatán keresztül jut el új tulajdonosához. A legtöbben könyvet és ruhát küldenek ezen a módon, de rengeteg zenei CD és DVD-film talál új gazdára automatán keresztül – sokan gyűjtői pénzérmét vagy háborús relikviákat is az átvétel e kényelmes módján veszik át.

2023. október 2. 12:41

Hogyan változnak az utazási szokások 2024-ben?

2024 egyik nagy kérdése, hogy vajon átalakítja-e az utazási szokásokat az autósokat érintő számos módosítás. Jövőre jön az egynapos autópálya-matrica, megszűnik a B2-es (buszos) díjkategóriájú matrica, bővül a fizetős utak listája, drágul az úthasználat, mindezen túl pedig emelkedtek a közigazgatási- és szabályszegési bírságok, illetve a benzin ára is. 

2023. október 2. 11:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38