Több Android appot töltenek le, de az iOS a nyereségesebb platform

Czipperer Dia, 2015. október 20. 14:21

A két rivális platfrom, az Android és az iOS folyamatos harcban áll egymással. Az alkalmazások versenyében sem más a helyzet. Úgy tűnik, mindkét platform másban erősebb, de az tény, hogy az iOS nyereségesebb, mégha jóval kevesebb alkalmazásletöltéssel is büszkélkedhet.

Nem vitatott tény, hogy az Android és az iOS jelenleg a két legnépszerűbb mobil operációs rendszer a piacon. Mindkettő erős növekedést mutat éves viszonylatban, azonban jelentős különbség mutatkozik köztük mind népszerűség, mind pedig bevételek terén.

 

Az App Annie legutóbbi kutatási jelentése szerint világszerte a Google Play appok uralját a piacot a letöltéseket tekintve. Az arányuk 90%-kal magasabb, mint az iOS alkalmazásoké.

 


Bár a Google Play több appletöltést tudhat magáénak, azonban a bevételeket tekintve már más a helyzet. Itt az Apple vezeti a listát. Mindez nem is tűnik ördögtől valónak, ha belegondolunk abba, mennyivel több ingyenes alkalmazást kínál a Google Play áruház. Ezeket ugyan többen töltik le, így a nagyobb forgalom az előbbi javára írható, a bevételek azonban a fizetős alkalmazásokból érkeznek, melyeket az App Store generál nagyobb számban.

 

A harmadik negyedéves adatokat tekintve a bevételek 80%-kal nagyobbak voltak az App Store-nál, mint a Google Play áruházban. A második negyedévben ez az arány 70%-ra rúgott. Ez egyben egy kirajzolódó trendet is előre jelezhet, vagyis, hogy az emberek egyre nagyobb számban fizetnek a minőségibb appokért: legalábbis az iOS usereket tekintve ez a kép rajzolódik ki.

 

Forrás: Techspot.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Akár elektronikusan is lehetne gyűjteni a kopogtatócédulát

A választásokat megelőző ajánlószelvények gyűjtését digitálissá lehetne tenni, ha elektronikusan írnák alá a polgárok az ajánlóíveket. A NETLOCK becslése szerint legalább 2–2,5 millió oldalnyi dokumentum kerülhetne át így a digitális térbe. Ezzel nemcsak olcsóbbá és zöldebbé válna a teljes folyamat, de gyorsabb, biztonságosabb, diszkrétebb lenne az adatkezelés is. Ezen felül egyszerűbben kiszűrhetnék a visszaéléseket, és hatékonyabbá válna az adminisztrációs munka és a GDPR előírásoknak való megfelelés is.

2019. szeptember 16. 12:53

A jövőben robotok is vizsgálhatják a tőzsdei cégek teljesítményét

Azon vállalkozásoknak, amelyek részvényeivel a tőzsdén kereskednek, 2020. január 1-től éves beszámolójukat ember és mesterséges intelligencia (AI) által egyaránt olvasható formában kell közzétenniük. Az uniós előírásnak köszönhetően könnyebb lesz elérni és összehasonlítani a vállalkozások adatait és egyszerűbb lesz azok elemzése is. A bárki által szabadon hozzáférhető adatok miatt a tőzsdei cégek gazdálkodása  a jelenleginél átláthatóbb lesz, ami növeli a befektetők bizalmát. A változásokra azonban az érintetteknek nem árt alaposan felkészülni.

2019. szeptember 16. 11:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás