55 ezer dollárba kerülhet majd az Apple Car

Czipperer Dia, 2015. október 20. 16:32

Már egy ideje lehet arról hallani, hogy az Apple elektromos autón dolgozik. Elemzők már a modell lehetséges árát is tudni vélik.

A Jefferies and Co. megbecsülte az Apple elektromos autójának várható árcéduláját. A legfrissebb jelentése szerint a modell 55 ezer dollár körüli áron kerülhet majd forgalomba. Azonban ez csupán a jégyhegy csúcsa.

 

Az Apple Watch-hoz hasonlóan az autó srem egyféle kiadásban lesz majd kapható. Ha minden igaz, a modell többféle gumiabronccsal és egyéb extrákkal érkezik majd, és az 55 ezer dollár csupán a jármű kezdőára lesz. Az elemzők becslései szerint jóval drágább modell is lapul az Apple tarsolyában.

 

Ha minden igaz, a vállalat a kiadás első évében 200 ezer darabot szeretne értékesíteni a modellből. Ez a szám elég magasnak tűnik, főleg, ha összevetjük más gyártók adataival. A Tesla, aki már több mint egy évtizede a piacon van, sem ilyen telhetetlen. Az autógyártó 2015-re nagyjából 55 ezres eladási mutatókkal kalkulált.

 

A legutóbbi hírek szerint a cupertinói techóriás járgánya nem lesz teljesen önjáró, inkább csak számos önálló funkcióval érkezik majd.

 

Az autó 2019-ben kerülhet majd kereskedelmi forgalomba. Nagyjából ekkortájt várható, hogy a riválisok, mint például a Google is előrukkolnak majd saját megoldásaikkal.

 

Forrás: Übergizmo.com; kép: autoomobile.com

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fizikai érintés nélküli érintőképernyő a Jaguar Land Rovertől

A Jaguar Land Rover és a Cambridge-i Egyetem által közösen kifejlesztett érintés nélküli érintőképernyő nem tereli el a vezető figyelmét az útról, és a COVID-19 világjárvány utáni időkben is segít visszaszorítani a baktériumok és vírusok terjedését.

2020. július 28. 11:54

Jaguar I-PACE modellfrissítés: gyorsabb töltés, több online kapcsolódási lehetőség

A Jaguar I-PACE – a világ első tisztán elektromos prémium szabadidőjárműve – most új, gyors, ösztönösen kezelhető szórakoztató rendszerrel, valamint még gyorsabb tölthetőséggel gyarapodott, ami minden eddiginél egyszerűbbé teszi az elektromos jármű használatát és üzemeltetését.

2020. június 26. 19:01

Nagyot ment az autóskamera piac Magyarországon

Egyre többen ismerik fel az autóskamerák hasznát Magyarországon: a GfK friss adatai szerint az elmúlt évben robbanásszerű, 76%-os növekedés jellemezte a hazai dashcam eladásokat. Ezzel együtt a navigációk és menetrögzítő kamerák nemzetközi piacvezetője, a Mio értékben 40%-ra növelte hazai piaci részesedését az elmúlt évben. A magyarok jellemzően továbbra is a közép- és felső árkategóriás modelleket keresik, a Mio széles termékpalettájából a kiváló képminőséget nyújtó és számos extrával felszerelt MiVue 733 és MiVue 798 kamerák a legnépszerűbbek.

2020. június 13. 14:41

Elektromos autós portál indult

Elektromos-hibrid-autok.hu néven indult új internetes autós portál. Az oldal üzemeltetőjének célja, hogy az olvasók használható tanácsokat kapjanak a manapság egyre divatosabb, és gyorsan terjedő elektromos és hibrid autókról. Az Elektromos-hibrid-autok.hu - szakmaisága ellenére - az átlagember nyelvén ír a témáról. Tehát nem szükséges mérnöki végzettség a cikkek megértéséhez.

2020. május 16. 11:27

Így lehet még biztonságosabb az e-autózás

Milyen teljesítményű töltőállomást válasszanak, melyik a megfelelő csatlakozótípus, szükség van-e egyeztetésre az áramszolgáltatóval – számos kérdés merül fel, ha valaki úgy dönt, hogy otthonában is szeretne megoldást elektromos autója töltéséhez. Minden esetben megéri szakember segítségét kérni, a Schneider Electric pedig összegyűjtött néhány szempontot, amit már a konzultáció előtt is érdemes mérlegelni.

2020. május 11. 16:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53
online sportfogadás