A Cellum meghívást kapott a Ford alkalmazásfejlesztői versenyére

forrás: Prím Online, 2015. október 22. 16:45

Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója, a Cellum meghívást kapott a Ford által rendezett SYNC AppLink fejlesztői verseny európai fordulójára. A megmérettetésen a gépkocsigyártó hangvezérelt autós rendszerére fejlesztenek majd alkalmazásokat a résztvevők.

A 24 órán át tartó versenyt november elején rendezik meg Dublinban a Web Summit konferencia keretében, és több mint húszezer résztvevőre számítanak száznál is több országból. A rendezvény célja, hogy a versenyzők új iOS és Android alkalmazásokat fejlesszenek a Ford okosautó-rendszere szolgáltatásainak felhasználásával. A nyertesek a pénzjutalom mellett lehetőséget kapnak a Forddal való együttműködésre is, melynek keretében közösen dolgozhatnak új fejlesztéseken. A gyártót az alapító Henry Ford dédunokája, a cég elnöki pozícióját betöltő ifj. William Clay Ford képviseli majd.

Bár a versenyig a Cellum titokban tartja nevezésének pontos tárgyát, a cég annyit elárul, hogy a téma egy, az autósok életét lényegesen megkönnyítő mobilfizetési megoldás lesz. A Cellum ezen a téren egyébként már bőséges tapasztalatot szerzett, hiszen mobilparkolási és mobil autópálya-matrica megoldásai a 2000-es évek közepe óta működnek és rendkívüli népszerűségnek örvendenek Magyarországon.

A SYNC AppLink versenyt korábban már az USA-ban, Ausztráliában, Brazíliában és Kínában is megrendezték, a rendezvény a hangvezérelt mobilalkalmazások egyre bővülő körére épít.

 

Kulcsszavak: autószolg verseny Ford Cellum

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ihletet ad a jövő autói tervezőinek a Hot Wheels

Idén szeptemberben a világ egyik legrangosabb autós formatervezői pályázata, a Polestar Design Contest tulajdonosai partnerségi megállapodást kötöttek a Mattel-lel. Ennek részeként a márkához tartozó, 55 éves múltra visszatekintő Hot Wheels járművek innovatív tervei a verseny leendő résztvevőinek rendelkezésére állnak majd, illetve a jövőben a Polestar autókból Hot Wheels és Matchbox gyűjthető modellek készülnek.

2023. szeptember 20. 16:16

A Continental és a Google Cloud közös fejlesztésének köszönhetően hamarosan beszélgethetünk autónkkal

A Continental technológiai vállalat az IAA Mobility nemzetközi járműipari szakkiállításon jelentette be, hogy partnerségre lép a Google Cloud-dal. Az együttműködés részeként a két techcég közösen épít generatív mesterséges intelligenciát (AI) a jövő autóiba, így a Continental lesz az egyik első autóipari beszállító a világon, amely ezt a technológiát közvetlenül a járművezérlő rendszerbe integrálja. 

2023. szeptember 16. 12:23

Újabb elektromos kamionok a Raben flottájában

2022-ben együttműködési megállapodást kötött a zéró emissziós teherszállítás terén a Volvo Trucks, az IKEA Industry és a Raben Group. Kevesebb mint egy évvel az első elektromos kamion lengyelországi átadása után a Raben újabb két ilyen járművet állított üzembe a bútorgyártó kiszolgálására.

2023. szeptember 9. 14:58

Az LG egyedi mobilitási élményeket mutatott be az idei Müncheni Autószalonon

Az LG Electronics (LG) megtartotta történetének első sajtótájékoztatóját a világ egyik legjelentősebb közlekedési eseményén, a Müncheni Autószalonon, vagyis hivatalos nevén az IAA Mobility szakvásáron. Az LG vezérigazgatója, William Cho Münchenben bemutatta, hogy a vállalat miként látja a mobilitási iparág jövőjét, illetve, hogy az LG hogyan akarja előmozdítani a mobilitási ökoszisztéma egészét érintő fontos változásokat.

2023. szeptember 9. 08:25

A hazai autóipar megkerülhetetlen tényezőjévé válna a MAGE

Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese egy éve tölti be a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) elnöki posztját. A vele készült interjúban beszélt a szervezet vezetése során tapasztalt kihívásokról, a MAGE szakmai fórumairól, valamint arról, hogy milyen célt tűzött ki maga elé MAGE-elnökként.

2023. szeptember 6. 12:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59