A Cellum meghívást kapott a Ford alkalmazásfejlesztői versenyére

forrás: Prím Online, 2015. október 22. 16:45

Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója, a Cellum meghívást kapott a Ford által rendezett SYNC AppLink fejlesztői verseny európai fordulójára. A megmérettetésen a gépkocsigyártó hangvezérelt autós rendszerére fejlesztenek majd alkalmazásokat a résztvevők.

A 24 órán át tartó versenyt november elején rendezik meg Dublinban a Web Summit konferencia keretében, és több mint húszezer résztvevőre számítanak száznál is több országból. A rendezvény célja, hogy a versenyzők új iOS és Android alkalmazásokat fejlesszenek a Ford okosautó-rendszere szolgáltatásainak felhasználásával. A nyertesek a pénzjutalom mellett lehetőséget kapnak a Forddal való együttműködésre is, melynek keretében közösen dolgozhatnak új fejlesztéseken. A gyártót az alapító Henry Ford dédunokája, a cég elnöki pozícióját betöltő ifj. William Clay Ford képviseli majd.

Bár a versenyig a Cellum titokban tartja nevezésének pontos tárgyát, a cég annyit elárul, hogy a téma egy, az autósok életét lényegesen megkönnyítő mobilfizetési megoldás lesz. A Cellum ezen a téren egyébként már bőséges tapasztalatot szerzett, hiszen mobilparkolási és mobil autópálya-matrica megoldásai a 2000-es évek közepe óta működnek és rendkívüli népszerűségnek örvendenek Magyarországon.

A SYNC AppLink versenyt korábban már az USA-ban, Ausztráliában, Brazíliában és Kínában is megrendezték, a rendezvény a hangvezérelt mobilalkalmazások egyre bővülő körére épít.

 

Kulcsszavak: autószolg verseny Ford Cellum

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elektromos autós portál indult

Elektromos-hibrid-autok.hu néven indult új internetes autós portál. Az oldal üzemeltetőjének célja, hogy az olvasók használható tanácsokat kapjanak a manapság egyre divatosabb, és gyorsan terjedő elektromos és hibrid autókról. Az Elektromos-hibrid-autok.hu - szakmaisága ellenére - az átlagember nyelvén ír a témáról. Tehát nem szükséges mérnöki végzettség a cikkek megértéséhez.

2020. május 16. 11:27

Így lehet még biztonságosabb az e-autózás

Milyen teljesítményű töltőállomást válasszanak, melyik a megfelelő csatlakozótípus, szükség van-e egyeztetésre az áramszolgáltatóval – számos kérdés merül fel, ha valaki úgy dönt, hogy otthonában is szeretne megoldást elektromos autója töltéséhez. Minden esetben megéri szakember segítségét kérni, a Schneider Electric pedig összegyűjtött néhány szempontot, amit már a konzultáció előtt is érdemes mérlegelni.

2020. május 11. 16:56

Fedélzeti kamera extrákkal

Mostanában mindannyian kevesebbet élvezhetjük az autózás élményét és kényelmét, mint megszokhattuk. Akár pihenteted, akár alkalmanként használod a kocsid, a Mio MiVue fedélzeti kamerákra most is számíthatsz! Szuper funkciók segítenek az autód épségének megőrzésében, öko iránymutatást kapsz, és különleges felvételeket készíthetsz kiváló minőségben! Tedd egyedülállóvá az autózás ritka élményét, óvd a környezetet vezetés közben is és fedezd fel remek lehetőségek tárházát a legfrissebb Mio fedélzeti kamerákkal!

2020. május 8. 15:51

Nyolc meglepő tény az elektromos autókról

Tavaly már közel 2,3 millió, tisztán elektromos meghajtású autót adtak el világszerte és csak Európában 160 ezernél is több töltőállomás szolgálja ezeket a járműveket illetve tulajdonosaikat. A Schneider Electric összegyűjtötte az e-autózás történetének és jelenének 8 legizgalmasabb sztoriját.

2020. március 31. 19:35

Itt az ABB elektromos hajtású autókhoz kifejlesztett töltőmegoldása

Az ABB Electrification üzletág okos városokat szolgáló „Mission to Zero” (zéró kibocsátásért) küldetésének kulcsfontosságú elemét képező fenntartható közlekedési megoldások jegyében a digitális technológiák úttörője most e-mobilitási portfóliójának legújabb kiegészítőjét mutatja be. 

2020. március 31. 09:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás