A Cellum meghívást kapott a Ford alkalmazásfejlesztői versenyére

forrás: Prím Online, 2015. október 22. 16:45

Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója, a Cellum meghívást kapott a Ford által rendezett SYNC AppLink fejlesztői verseny európai fordulójára. A megmérettetésen a gépkocsigyártó hangvezérelt autós rendszerére fejlesztenek majd alkalmazásokat a résztvevők.

A 24 órán át tartó versenyt november elején rendezik meg Dublinban a Web Summit konferencia keretében, és több mint húszezer résztvevőre számítanak száznál is több országból. A rendezvény célja, hogy a versenyzők új iOS és Android alkalmazásokat fejlesszenek a Ford okosautó-rendszere szolgáltatásainak felhasználásával. A nyertesek a pénzjutalom mellett lehetőséget kapnak a Forddal való együttműködésre is, melynek keretében közösen dolgozhatnak új fejlesztéseken. A gyártót az alapító Henry Ford dédunokája, a cég elnöki pozícióját betöltő ifj. William Clay Ford képviseli majd.

Bár a versenyig a Cellum titokban tartja nevezésének pontos tárgyát, a cég annyit elárul, hogy a téma egy, az autósok életét lényegesen megkönnyítő mobilfizetési megoldás lesz. A Cellum ezen a téren egyébként már bőséges tapasztalatot szerzett, hiszen mobilparkolási és mobil autópálya-matrica megoldásai a 2000-es évek közepe óta működnek és rendkívüli népszerűségnek örvendenek Magyarországon.

A SYNC AppLink versenyt korábban már az USA-ban, Ausztráliában, Brazíliában és Kínában is megrendezték, a rendezvény a hangvezérelt mobilalkalmazások egyre bővülő körére épít.

 

Kulcsszavak: autószolg verseny Ford Cellum

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

MTD főtengelyek kertészeti munkagépekhez

Az amerikai székhelyű MTD Products a kültéri eszközök piacán vált világhírű vállalattá, többek között a kiváló minőségű kertészeti gépek gyártásának köszönhetően. A cég versenyképességét és termékeinek megbízhatóságát bizonyítja, hogy a legfőbb vetélytársai között megtalálható a John Deere, a Stihl és a Husqvarna egyaránt. 

2019. október 15. 18:40

Az önvezető autók működését szimulálja az LG és a Unity saját rendszere

Az LG Electronics (LG) szilícium-völgyi laboratóriumának mesterséges intelligenciával foglalkozó mérnökei a Unity Technologies gépi mélytanulás szakértőivel együtt olyan szimulációs szoftver kifejlesztésén dolgoznak, amellyel az önvezető járművek fejlesztői biztonságosan és gyorsabban tesztelhetik a járműveket.

2019. szeptember 25. 20:36

Mesterséges intelligencia a kamerákban

Az automatizált vezetés lépésről lépésre egyre több támogatást nyújt a sofőröknek, jövőbeni célja pedig, hogy a jármű végül átvehesse a teljes irányítást. Sőt, még ennél is több: „Az embernél jobb vezetővé kívánjuk fejleszteni az autókat, így növelve a közúti közlekedés biztonságát. Más szavakkal: a technikának még az embernél is megbízhatóbban kell működnie” – hangsúlyozta Harald Kröger, a Bosch igazgatótanácsának tagja.

2019. szeptember 18. 20:30

Okosautós infotainment-rendszert mutatott be az LG

Az LG az idei Frankfurti Autószalonon (IAA) mutatja be a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformját (Microsoft Connected Vehicle Platform, MCVP) integráló, járművekbe szánt új LG webOS infotainment-rendszert (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI). A webOS Auto és az MCVP kombinált erősségeinek kihasználásával az IVI sokféle információt gyűjt és továbbít többek között a vezető állapotáról, az ajtó helyzetéről vagy akár az alkalmazáshasználatról.

2019. szeptember 16. 08:18

A Bosch mobilitási üzletága gyorsabban nő a piacnál

A Bosch 2018 eleje óta mintegy 13 milliárd euró összegben kapott elektromobilitási megrendeléseket, többek között személygépkocsik és könnyű teherautók akkumulátoros erőátviteli rendszereire vonatkozó gyártási projekteket. E sikeres megrendeléseknek és saját innovatív erejének köszönhetően a Bosch a jelenlegi nehéz körülmények között is tartja pozícióját.

2019. szeptember 13. 11:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás