Megjelent az iOS 9.1

Czipperer Dia, 2015. október 23. 12:18

Az Apple kiadta az iOS 9 legújabb frissítését. A 9.1-es verzió számából is sejthető, hogy nagyobb frissítést eszközölt a gyártó.

Megjelent az iOS 9 mobil operációs rendszer legújabb  verziója, az iOS 9.1. Az új rendszerben a felhasználók sokkal több hangulatjel közül választhatnak. Több mint 150 emotikon áll rendelkezésükre. Ezen felül az iOS immáron az Unicode 7.0-át és a 8.0 hangulatjeleket is támogatja.

 


Az Apple a Live Photos, vagyis az élő fotók funkciót is fejlesztette. A rendszer érzékeli, hogy az illető mikor emeli fel vagy engedi le a telefont, így a készülék ezeket a felesleges mozdulatokat nem rögzíti.

 

Egy új opció is a felhasználók rendelkezésére áll. A Beállítások menüpont Üzenetek alponjában engedélyezhető vagy kikapcsolható, hogy a különféle kontaktok fotói megjelenjenek-e vagy sem.


A gyártó továbbá a CarPlay stabilitását is növelte, illetve a Safari, a Music és a keresés is sokat fejlődött. A teljesítmény a Multitasking esetében is javult.
 

 

Mindezek mellett az új verzió frisstett támogatással érkezik az új Apple-termékekhez, mint az Apple TV vagy az iPad Pro. Azonban ehhez az adott eszközök fedélzetén az iOS 9.1-es rendszernek kell futnia.

 

Természetesen hibajavítások és teljesítmény turbó is érkezett az új rendszerrel.

 

Forrás: Macrumors.com; nyitókép: esferaiphone.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38