ELTE Központ nyílik Pekingben

Czipperer Dia, 2015. október 24. 11:07

ELTE Központ nyílik szombaton Pekingben, melynek egyik kiemelt célja az egyetem ismertségének növelése a kínaiak körében.

Pekingben nyit központot az ELTE, mely a Beijing Foreign Studies Universityn nyitja meg kapuit, és céljai közé tartozik majd az oktatási és tudományos együttműködések fejlesztése, kiépítése is.
 

 

Az utóbbi években az Eötvös Loránd Tudományegyetem több, Európán kívüli területen is erősítette nemzetközi kapcsolatait. Az együttműködések szorosabbra fűzése érdekében a Mezey Barna rektor által vezetett egyetemi delegáció meglátogatja a Tshingua Universityt, valamint Sanghaj két kiemelkedő egyetemét, a Fudan Universityt és az East China Normal Universityt is.

 

A látogatással egy időben Pekingben és Sanghajban koncertezik az ELTE Bartók Béla Énekkara és Egyetemi Koncertzenekara. A több mint 80 tagú csoport először a pekingi ELTE Központ megnyitása alkalmából, majd a pekingi zeneakadémián, végül a Shanghai Foreign Studies Universityn lép fel. A műsorban felcsendülnek a többi között Liszt Ferenc, Kodály Zoltán és Bartók Béla művei.

 

Szintén október végén a magyar egyetem hallgatói szervezetei részt vesznek a Budapest testvérvárosa, Peking által szervezett Nemzetközi Ifjúsági Szervezetek Fóruma és Peking testvérvárosainak ifjúsági tábora programon. A rendezvényen az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) és a külföldi hallgatókért felelős ESN ELTE is képviselteti magát. A fórum a hallgatói szervezetek megismerése mellett a jogrendszer felépítése és a városirányítás, az ifjúsági jogok védelme és a bűnmegelőzés, valamint az ifjúsági jogszabályok és az ifjúságpolitika témaköreire fókuszál.

 

Sanghajban egyébként is az oktatás kerül a középpontba, hiszen október 30-án rendezik meg a rangos Sanghaji Oktatási Kiállítást, amelyen szintén elérhetőek lesznek az ELTE tájékoztatói.

 

Kép: universitytimes.ie

Kulcsszavak: ELTE Kína oktatás

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar diákok az unió egyik legbefolyásosabb digitális innovációs egyetemi képzésén

Az Európai Unió egyik vezető, digitális innovációkra összpontosító intézete, az EIT Digital, azaz az Európai Innovációs és Technológiai Intézet Digitális Tudásközpontja október 15-én nagyszabású virtuális eseményre hívta össze 300 új hallgatóját. 

2021. október 28. 12:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20