A Google növelte a Play áruház maximális árait

Czipperer Dia, 2015. október 28. 16:32

A Google úgy döntött, felemeli a Play Store-ban az egyes appok maximálisan megadható árát több országban, köztük Európában is.

Nemrég tettük közzé annak a felmérésnek az eredményeit, mely szerint ugyan még mindig az Android appok bizonyulnak népszerűbbnek, azonban az App Store letöltései generálják a több bevételt. Azt pontosan nem lehet tudni, ennek fényében módosította-e stratégiáját a Google, mindenesetre a techóriás úgy döntött, megemeli a Gogle Play áruház árainak küszöbét.

 


Mit jelent mindez? Bár elég sok ingyenes applikáció található a Google alkalmazásboltjában, fizetős appok is szép számmal vannak jelen. Átlagosan a 3–5 dollár közötti árkategória a jellemző, de akadnak ennél drágábbak is. Eddig a maximális limit az Egyesült Államok Play Store-jában 200 dollár volt, most azonban úgy döntött a Google, 400 dollárban maximálja az egyes appok árát.

 

Azonban nem az USA az egyetlen régió, ahol növekedett az árlimit. Például Kanadában is 500 dollárban maximálták a korábbi 120 dolláros küszöböt, az Egyesült Királyságban pedig 150 fontról 300-ra emelkedett. Az európai országokban is megváltozott az árhatár: itt 199-ről 350 euróra nőtt, Ausztráliában pedig 200-ról 550 dollárra emelkedett.

 

Forrás: Übergizmo.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

A világ harminc országának legfeljebb 15 és fél éves diákjai számára meghirdetett Európai Junior Informatikai Diákolimpiát (eJOI) idén Ukrajna rendezte meg - virtuálisan. A magyar diákolimpikonok a Neumann Társaság tehetséggondozási programja keretében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával készültek fel az eJOI-ra, amelyen két ezüstérmet és öt bronzérmet szereztek.

2022. szeptember 26. 18:20

Egészségügyi startupper a leginspirálóbb fiatal női tehetség díjának jelöltje

Magyarország egyik legolvasottabb női portálja, a Femcafe.hu negyedik éve jutalmazza azokat az ösztönző női példaképeket, akiknek munkássága, teljesítménye és személyisége példaként szolgál a hazai közösségek számára. A 2022-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságának fiatal tehetség kategória jelöltje Nagy Nelly, a My Food Protocol startup ötletgazdája és alapító tulajdonosa.

2022. szeptember 26. 16:39

A magyar dolgozók fele nem kap béren kívüli juttatást

Magyarországon a SZÉP-kártya és a rugalmas munkaidő a leggyakoribb béren kívüli juttatás, ezzel szemben a munkavállalók a 13. havi fizetésnek és inflációkövető bérkompenzációnak örülnének a legjobban – derült ki a DreamJobs és a foodpanda friss kutatásából. 

2022. szeptember 26. 15:13

Új eljárás a kiberbiztonságban

Lezárult a Quadron Kibervédelmi Kft., a BME és a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium (MILab) közös tudományos kutatási projektjének első szakasza. A kutatás központjában egy olyan algoritmus áll, amely mesterséges intelligencia képességgel tudja érzékelni egy informatikai rendszer nem megszokott működését, amelyek támadásokra utalhatnak, jóval azelőtt, hogy a károkozás bekövetkezne.

2022. szeptember 26. 13:57

A Continental járművek beltereihez mutat be fenntartható felületi megoldásokat

Az IAA Transportation szakkiállításon a Continental a vezetőfülke változatos követelményeinek megfelelő fenntartható és funkcionális felületi megoldásokat mutatott be.

2022. szeptember 26. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38

Digitalizálódó vállalatok vezetői az IVSZ elnökségében

2022. augusztus 31. 14:17